Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Έκθεση: Η θρησκευτική ελευθερία σε «σοβαρή και παρατεταμένη επίθεση» σε όλο τον κόσμο.

Έκθεση: Η θρησκευτική ελευθερία σε  «σοβαρή και παρατεταμένη επίθεση» σε όλο τον κόσμο
Η Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) κυκλοφόρησε σήμερα την έκθεσή της για το 2016, και διαπίστωσε ότι η θρησκευτική ελευθερία έχει επιδεινωθεί σε όλο τον κόσμο.
Ένας αριθμός χωρών "μαστίζεται από εξτρεμισμό και θρησκευτικές παραβιάσεις της ελευθερίας", ανέφερε η έκθεση.
"Με κάθε μέτρο, η θρησκευτική ελευθερία στο εξωτερικό βρίσκεται υπό σοβαρή και παρατεταμένη επίθεση συγκρτικά με την κυκλοφορία της τελευταίας ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής μας το 2015", αναφέρει η Επιτροπή. "Από τη δεινή κατάσταση των νέων και των μακροχρόνια κρατουμένων συνείδησης, μεχρι την δραματική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων, αλλά κα ιτις συνεχείς πράξεις μισαλλοδοξίας κατά των Εβραίων και των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη ... υποφέρουν σε όλο τον κόσμο. "

Η έκθεση τονίζει τις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Σουδάν, της Βόρειας Κορέας, της Νιγηρίας, του Πακιστάν, του Ιράκ και της Συρίας.

Η USCIRF συνέστησε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προσθέσει οκτώ ακόμη χώρες στον κατάλογο των «χωρών ιδιαίτερης ανησυχίας», όπου «οι ιδιαίτερα σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας διαιωνίζονται».
Ανάμεσα σε αυτές το Βιετνάμ, η Αίγυπτος και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Στην Κίνα, η κομμουνιστική κυβέρνηση έχει «εντείνει τη δίωξη θρησκευτικών ομάδων» αναφέρει η έκθεση. «Χριστιανικές κοινότητες έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά με κύριο βάρος της καταπίεσης, τις πολυάριθμες εκκλησίες που ισοπεδώνονται».
Στην Ερυθραία, τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι φυλακίστηκαν για θρησκευτικούς λόγους, και υπόκεινται στις «πιο σκληρές τιμωρίες». Στο Πακιστάν περισσότεροι άνθρωποι από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης ή βρίσκονται στην πτέρυγα των θανατοποινιτών και έχουν καταδικαστεί για βλασφημία 
Η έκθεση αναφέρεται σε θρησκευτικές ομάδες όπως Yazidis, χριστιανοί, μουσουλμάνοι Σιίτες και σουνίτες  που δεν "οικειοποιούνται την βάρβαρη ερμηνεία [του] του Ισλάμ» με τον όρο «γενοκτονική προσπάθεια για να σβήσει την παρουσία τους» από το Ιράκ και τη Συρία εκ μέρους βέβαια του ισλαμικού κράτους.
Η έκθεση καταδικάζει τις "συνοπτικές εκτελέσεις, βιασμούς, σεξουαλική δουλεία, απαγωγή παιδιών, καταστροφή των οίκων λατρείας, και την αναγκαστική μεταστροφή πίστης" από την λευρά του ISIS .
Για την Ευρώπη
Στη Δυτική Ευρώπη, υπήρξε μια αύξηση αντισημιτικών και αντι-μουσουλμανικών περιστατικών, αναφέρει η USCIRF χαρακτηρίζοντας αυτό ως "ανησυχητική τάση". και σημείωσε ακόμη ότι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες περιορίζουν τα άτομα από το να φέρουν θρησκευτικά σύμβολα.
Η έκθεση καλύπτει την περίοδο από την 1η Φεβρουαρίου του 2015 έως τις 29 Φεβρουαρίου, το 2016.

Πηγή:  vima orthodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου