Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η Θεία λειτουργία της Κυριακής 16/10 στην Πάρο.

Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, τελέστηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και κατάνυξισ η Θεία Λειτουργία. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος πλαισιούμενος από τους ευλαβείς ιερείς του ιερού προσκυνήματος καθώς επίσης και από τους επισκέπτες κληρικούς Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Αλέξιο Ιστρατόγλου, στρατιωτικό ιερέα του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας και Πολύκαρπο Μπόγρη, εφημέριο του Ιερού Ναού μας και Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Ιερός Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος από τους πιστούς του νησιού ενώ παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος της Πάρου, ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου ΤΠΚ ΜΠΛΕΣΣΑΣ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού σώματος κ.α.


Η σημερινή Θεία Λειτουργία σηματοδοτεί και την αναχώρηση της θαυνματουργού Εικόνας από το νησί, καθώς τις επόμενες ημέρες η Παναγία η Εκατονταπυλιανή, θα ενθρονισθεί στον Ιερό Ναό μας προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση των ορθοδόξων του Λεκανοπεδίου, όσο και πέραν των γεωγραφικών ορίων του.
Συγκίνηση, κατάνυξη, στενοχώρια για την προσωρινή έλλειψη αλλά και προσμονή, ελπίδα για τους χιλιάδες πιστούς που ζουν με το όνειρο της παρουσίας της Παναγίας ανάμεσά τους στις γειτονιές της Αθήνας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος στο τέλος ανάφερε ότι Η Παναγία εξέρχεται για δεύτερη φορά στην Ιστορία της της Πάρου. Το 1994 την υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη στις εορτές των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και την περίοδο που ήταν σε έξαρση το θέμα της Μακεδονίας μας. Το 2016 την υποδέχεται ο Πειραιάς και η Ενορία του Αγίου Δημητρίου στις εορτές αντίστοιχα των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και την περίοδο που αμφισβητείται έντονα η πίστη μας αλλά και η προσφορά της Αγίας μας Εκκλησίας. Ακόμη σημείωσε ότι έρχεται στον Πειραιά η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας καθώς είναι ο τόπος όπου ξεκινάνε όλοι οι νησιώτες για τους προορισμούς τους.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου