Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2016 στον Ιερό Ναό μας.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας έγινε η Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου εντός του Ιερού Ναού, και τοποθετήθηκε με κάθε λαμπρότητα οριοθετώντας έτσι την έναρξη του φετινού εορτασμού των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2016.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πλαισιούμενος από τους πατέρες του Ιερού Ναού μας.

 
Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έγινε η Λιτάνευση, εντός του Ιερού Ναού, της ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, η οποία αγιογραφήθηκε φέτος δείχνοντας ολόσωμο τον προστάτη Άγιό μας.
Τοποθετήθηκε η Ιερά Εικόνα του Αγίου στον ειδικό χώρου που είχε ετοιμασθεί τόσο για τον Άγιό μας όσο και την υψηλή προσκεκλημένη που αναμενόταν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ.
Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση των ενοριτών μας και φέτος αλλά και η χαρά τους βλέποντας τον Άγιό μας να στέκει αγέρωχος, μεγαλοπρεπής και προστάτις για όους μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου