Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Όλα έτοιμα για την υποδοχή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς.

Πανέτοιμες όλες οι υπηρεσίες, οι στρατιωτικές αρχές, οι δημοτικές αρχές,ο Ο.Λ.Π., οι αστυνομικές υπηρεσίες και όλοι όσοι εμπλέκονται στο μεγάλο γεγονός για την Ενορία μς και την πόλη του Πειραιά, που δεν είναι άλλο από την υποδοχή της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, της Παναγίας του Αιγαίου πελάγους στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς και στην πόλη του Πειραιά.
Έτοιμες και οι καρδιές μας να ανταποκριθούν στην Χάρη Της, στην παρουσία της καθώς θα στέκει δίπλα μας και ανάμεσά μας τις επόμενες ημέρες.
Ρώτησε κάποτε ένας Άγιος που επισκέφθηκε τον Παράδεισο, πού είναι η Παναγία; Και του απάντησαν ότι η Παναγία δεν είναι εδώ αλλά κάτω και ανάμεσα στον κόσμο. Σαν μάννα γυρίζει και ανακαλύπτει την αγωνία του ανθρώπου και γίνεται μεσίτρια στον Υιό της. 


Νοιώθουμε σκανδαλωδώς ευεργετημένοι από αυτήν Της την επίσκεψη. Έρχεται ως ΜΑΝΝΑ, ως ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ, ως ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ως ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΣΑ δίπλα μας.
Αύριο το απόγευμα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάρου η τορπιλάκατος του Πολεμικού μας Ναυτικού ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΜΠΛΕΣΣΑΣ, η οποία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα μεταφέρει την θαυματουργό Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά, όπου θα την υποδεχθεί με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια οι πολιτικές, στρατιωτικές, δημοτικές αρχές της πόλεώς μας και φυσικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό.
Στο λιμάνι σε εξέδρα, μετά την κάθοδο της Ιεράς Εικόνας από το πολεμικό πλοίο, θα τοποθετηθεί η Ιερά Εικόνα και θα τελεσθεί δέηση παρισταμένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Παροναξίας κ. Καλλινίκου.
Στην συνέχεια θα σχηματισθεί λιτανευτική πομπή η οποία θα κινηθεί δια της κεντρικής λεωφόρου  Αγίου Δημητρίου στον ενοριακό μας Ναό όπου θα ενθρονισθεί η Κυρά του Αιγαίου πελάγους με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.
Σας περιμένουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 5.00 το απόγευμα για να καλωσορίσουμε την ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου