Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ο αγαπητός μας παπα-Νικόλας στην αγκαλιά του Θεού.

Εκοιμήθη εν Κυρίω, σήμερα το απόγευμα, ο αγαπητός μας συνταξιούχος εφημέριος του Ιερού Ναου μας π. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος σε ηλικία 86 χρονών. Ο μακαριστός π. Νικόλαος γεννήθηκε το 1931 στο Σαρακήνι Γορτυνίας. 
Ο π. Νικόλαος ήταν ένα ιδιαίτερο και χαρισματικό πρόσωπο το οποίο διακόνησε στην Ενορία μας περισσότερα από 40 χρόνια, διακρινόταν για την σύνεσή του, την πιστότητά του στην Εκκλησία και την διακονία του στην Ενορία. Γι'  αυτό και τύγχανε ιδαίτερης αγάπης από τους ενορίτες μας  μέχρι το τέλος της ζωής του. Υπήρξε πνευματικός πατέρας εκατοντάδων ανθρώπων, πολύ διακριτικός και πάντα συνεργάσιμος με τους συνεφημερίους του αναλαμβάνοντας όλες τις υπευθυνότητες που η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς του ανέθετε. Υπήρξε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων, πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου αλλά ιδιαιτέρως θα τον θυμόμαστε ως τον παπά που είχε φόβο Θεού και συναίσθηση της ιερατικής του διακονίας.

Με την σύζυγό του, πρεσβυτέρα Αθανασία, απέκτησε 3 παιδιά και είχαν μία πολύ πνευματική οικογένεια. Συνεργάζεται από τα πρώτα χρόνια της ιερωσύνης του με ξεχωριστές εκκλησιατικές μορφές. Τον μακαριστό Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κυρό Παντελεήμονα Μπαρδάκο, τότε ως Αρχιμανδρίτης-εφημέριος στον Ναό μας, τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορία κυρό Γρηγόριο Παπουτσόπουλο, τότε ως κατηχητής στον Ιερό Ναό μας, ενώ ακόμη στο ιερό Βήμα του ναού μας γνωρίζει νεαρούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο.  
Πολύτιμη και η προσφορά του στους νεωτέρους κληρικούς, που αξίζει με ιδιαίτερο κείμενο να αναφερθούμε κάποια άλλη στιγμή.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς το απόγευμα.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας μας συνοδεύει η ευχή του. Γέροντα μας, μη μας ξεχνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου