Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Λεμεσού Αθανάσιος: ''Ο Όσιος Παΐσιος ήταν γνήσιο τέκνο του Θεού''.


lemesou-athanasios-8

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ομιλία με θέμα: "Η γνωριμία μου με τον Άγιο Παϊσιο. Μηνύματα και διδάγματα από την ζωή του για την ζωή μας", στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Όσιο Παΐσιο και στα διδάγματα από την ζωή του Αγίου.
Τον Μητροπολίτη Λεμεσού προσφώνησε ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν και η παρουσία των προσκυνητών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.
Στην ομιλία του ο κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τους Ιερείς του Ναού για την ευγενική πρόσκληση να παραστεί και να μιλήσει για τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.
"Ο Άγιος για τον οποίο θα αναφερθώ πλέον είναι γνωστός σε όλους και το όνομα του έχει γίνει γνωστό σε όλη την οικουμένη. Οι φωτογραφίες του, η βιβλιογραφία του κυκλοφορεί σε όλον τον κόσμο. Αυτός ο άνθρωπος που στην ζωή του τίποτα δεν ήθελε να ακούγεται, με τίποτα δεν ήθελε κανείς να τον γνωρίζει και να τον ξέρει, εκείνος που απέφευγε πάση θυσία την υπερηφάνεια του κόσμου αυτού, όταν πλέον κοιμήθηκε, ο Θεός τον αξίωσε να ακουστεί το όνομα του στα πέρατα της οικουμένης προς Δόξαν Θεού και ωφέλεια της Εκκλησίας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λεμεσού.
"Ο 20ος αιώνας που μας πέρασε ήταν ένας αιώνας αρκετά δύσκολος, ο οποίος όμως γέμισε τον παράδεισο Αγίες ψυχές, εκ των οποίων ένας από αυτούς ήταν και ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης'' συμπλήρωσε ο κ. Αθανάσιος.

''Ο Όσιος Γέροντας Παϊσιος, ήταν γνήσιο τέκνο του Θεού, και το επαλήθευε από όλα αυτά που μας έλεγε, και ήταν παράξενο πώς αυτός ο άνθρωπος μπορούσε με έναν απλό λόγο να μεταβάλει τις καρδιές των ανθρώπων'' ανέφερε σε άλλο σημείο ο Πανιερώτατος.
Τέλος να σημειωθεί ότι μετά την ομιλία του ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος δέχτηκε πληθώρα κόσμου κατά την έξοδο του από τον Ιερό Ναό όπου περίμεναν για να λάβουν την ευχή του.

Πηγή: romfea.gr

lemesou-athanasios-1
lemesou-athanasios-2
lemesou-athanasios-3
lemesou-athanasios-5
lemesou-athanasios-6
lemesou-athanasios-10
lemesou-athanasios-11
lemesou-athanasios-12
lemesou-athanasios-13
lemesou-athanasios-14
lemesou-athanasios-17
lemesou-athanasios-18
lemesou-athanasios-19
lemesou-athanasios-20
lemesou-athanasios-21
lemesou-athanasios-22
lemesou-athanasios-23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου