Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Εκατοντάδες Παριανοί στην επιστροφή της Εκατονταπυλιανής.


paros-ekatonatpiliani-59

Αποστολή Πάρος | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια μεταφέρθηκε σήμερα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου η Ιερά Εικόνα της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Νήσου Πάρου.
Να αναφερθεί ότι η Ιερά Εικόνα είχε μεταφερθεί με ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου στον Πειραιά στις 16 Οκτωβρίου 2016.
Την Ιερά Εικόνα μετέφερε στο Πλοίο Blue Star Dilos όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας παρουσία διακριτικών οχημάτων (ασφαλείας) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην συνέχεια η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο στο σαλόνι της Α΄Θέσης και τελέστηκε εν πλώ Θεία Λειτουργία παρουσία του Πλοιάρχου, πασών των Υπευθύνων του Πλοίου ενώ συμμετείχαν και πλήθος ευλαβεστάτων χριστιανών οι οποίοι προσφέρθηκαν να μεταφέρουν την Ιερά Εικόνα στην Πάρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας που τελέστηκε εν πλω πολλά μέλη του πληρώματος κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Επίσης οι νέοι και οι νέες του χορευτικού της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς χόρεψαν νησιωτικούς χορούς.

Κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Πάρου, ντόπιοι ψαράδες υποδέχθηκαν με αναμένα καπνογόνα την Προστάτιδα του νησιού τους αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, ενώ στην συνέχεια η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε σε ειδική εξέδρα στο μέσο του λιμανιού και τελέστηκε δέηση.
Επίσης στην υποδοχή της Εικόνας παρέστησαν πλήθος μαθητών του νησιού, χορευτικά τοπικά τμήματα, ο Δήμαρχος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης, τοπικά μέλη της περιφέρειας καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίοι μετέφεραν την Ιερά Εικόνα υπό τους ήχους μπάντας του Δήμου με λιτανευτική πομπή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπύλιανής όπου και τελέστηκε Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Τέλος μετά το πέρας της παράκλησης πραγματοποιήθηκε μικρή εορταστική εκδήλωση από τα κατηχητικά της ενορίας του Αγίου Δημητρίου στον προαύλιο χώρο του προσκυνήματος, ενώ στους προσκυνητές που πλαισίωσαν την Ιερά Εικόνα κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά έως την Πάρο παρατέθηκε κέρασμα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιδρύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου