Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Και οι νέοι της Ενορίας μας στην χαρά της Παναγίας μας.

Περισσότεροι από 150 προσκυνητές-ενορίτες μας, συνόδευσαν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας από τον Πειραιά στην Πάρο. ¨Ενα ταξίδι επιστροφής φορτισμένο με συναισθήματα, εμπειρίες, χαρά και προσμονή αλλά και μιάς ανθρώπινης στενοχώριας καθώς αποχαιρετούσαμε την Παναγία που μας συντρόφευσε τις προηγούμενες 15 ημέρες.
Ανάμεσα στους προσκυνητές και οι νέοι της Ενορίας μας. Συγκεκριμένα 20 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τμήμα από τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα του Ναού μας, συνόδευσαν με τις παραδοσιακές στολές τους, τις σημαίες και τα λάβαρά τους την Εκατονταπυλιανή.
Και σαν τελέιωσε η Ιερά Παράκληση στήσανε χορό στην αυλή της Παναγίας για να γιορτάσουν, όπως παλιά πάντα έκαναν οι χριστιανοί. Και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και στήθηκε ένα μεγάλο γιορτάσι μαζί με τους κατοίκους της Πάρου που χειροκρότησαν τα παιδιά μας για την πρωτοβουλία τους και για το κέφι τους και φυσικά χόρεψαν μαζἰ τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπεύθυνη των χορευτικών μας κ. Πόπη Κουμεντάκου, τους κατηχητές μας που και αυτοί ήταν μαζί μας και τον υπεύθυνο ιερέα Νεότητος του Ναού μας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Αρώνη, για την αγάπη του και την πρωτοβουλία του αυτή.









 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος 
μαζί με τον Δήμαρχο Πάρου, παρακολουθώντας 
την εκδήλωση των χορευτικών της Ενορίας μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου