Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Πειραιώς.


xeirotonia-diakonou-25

 Βαγγέλης Καρπαθάκης

Με την παρουσία του ευαγούς κλήρου του Πειραιά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 η σε Διάκονο xειροτονία του π. Αντωνίου Σταματόπουλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
Την χειροτονία του νεοεισερχομένου στον κατώτατο βαθμό της Ιεροσύνης π.Αντωνίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Διάκονος π. Αντώνιος Σταματόπουλος αρχικά μίλησε για τις ιερατικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντα τα οποία διέπουν τους Ιερείς, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο του κλήρου σε αυτές τις ημέρες που ζούμε.
Κλείνοντας ο Διάκονος π. Αντώνιος, ο οποίος τοποθετήθηκε για να διακονεί στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, ευχαρίστησε την οικογένεια του για το πλούσιο πνευματικό κόσμο τον οποίο τον δίδαξε, τον Πνευματικό του πατέρα Αρχιμ. Πολύκαρπο Μπόγρη ενώ, ιδιαίτερες ευχαριστίες έδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απευθυνόμενος στον νεοεισερχόμενο διάκονο π. Αντώνιο μεταξύ άλλων τόνισε ότι: "Ο Άγιος Σπυρίδωνας ο Θαυματουργός αυτή την ημέρα της εορτής του Θαύματος του οποίου εορτάζει η Εκκλησία και ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιώς, σε υποδέχεται και σε χαριτώνει και μαζί με σένα προσδέχεται και την Διακόνισσα γυναίκα σου μαζί με το ευγενές σας τέκνο, αλλά και όλη την οικογένεια σου. Ο Άγιος γίνεται εκείνος που τιμά όλη την πνευματική σου κατά κόσμον παιδεία, συγκρότηση και ύπαρξη, και είναι πολύ συγκινησιακό το γεγονός η οποία μετριοφροσύνη σου δεν αμφέβαλε, οτι προσέρχεσαι στον Θεό προσφέροντας τα τάλαντα τα οποία σου δώρησε, πολλαπλασιαζόμενα αφού είσαι πόλυπτυχιούχος''.
Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ τόνισε λέγοντας πώς: ''Να γνωρίζεις ότι θα λάβεις όλον τον Θεό στην καρδία σου, θα λάβεις όλον τον Θεό στας χείρας σου και θα γίνεις εις το διηνεκές ο διαχειριστής αυτού του παναγίου Θεού. Στα χέρια σου θα κρατάς τον απέραντο Θεό και θα γίνεσαι εσύ ο κοινωνός των αδερφών σου σε όλη τη ζωή σου''.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην άμισθη προσφορά του νεοεισερχόμενου στον ευαγή κλήρο π. Αντωνίου υπογραμμίζοντας: "Εισέρχεσαι όχι ώς μισθωτός εργάτης αλλά ώς άμισθος Ιερεύς της Θείας Χάριτος, διότι δεν θα έχεις μισθό από το εκκλησιαστικό σου έργο αλλά, αναργύρως θα προσφέρεις τον εαυτό σου''.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο π. Αντώνιος ήταν ευλαβής χριστιανός με συγγενείς οι οποίοι και αυτοί υπηρέτησαν στο παρελθόν την Ιεροσύνη με μόχθο και αγάπη στον Χριστό, ενώ μεγάλωσε και νουθετήθηκε με πνευματικές Χριστιανικές Αρχές.

Πηγή: romfea.gr
 
xeirotonia-diakonou-1
xeirotonia-diakonou-2
xeirotonia-diakonou-3
xeirotonia-diakonou-4
xeirotonia-diakonou-5

xeirotonia-diakonou-6
xeirotonia-diakonou-7
xeirotonia-diakonou-8
xeirotonia-diakonou-9
xeirotonia-diakonou-10
xeirotonia-diakonou-11
xeirotonia-diakonou-12
xeirotonia-diakonou-13
xeirotonia-diakonou-14
xeirotonia-diakonou-15
xeirotonia-diakonou-16
xeirotonia-diakonou-17
xeirotonia-diakonou-18
xeirotonia-diakonou-19
xeirotonia-diakonou-20
xeirotonia-diakonou-21
xeirotonia-diakonou-22
xeirotonia-diakonou-23
xeirotonia-diakonou-24
xeirotonia-diakonou-26
xeirotonia-diakonou-27
xeirotonia-diakonou-28
xeirotonia-diakonou-29
xeirotonia-diakonou-30
kjsdn-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου