Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Οι αναισθησιολόγοι της Σάμου αρνούνται να είναι αναίσθητοι!

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άρνηση για την διακοπή κύησης των ηρωικών αναισθησιολόγων της Σάμου με 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν εναντίον τους ερώτηση στη Βουλή ξεχνώντας ότι το δικαίωμα να σκοτώνεις έμβρυα δεν είναι δικαίωμα.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Μία σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία, την οποία πρέπει να μιμηθούν και άλλοι γιατροί της χώρας μας, πήραν αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Σάμου, αρνούμενοι να χορηγούν αναισθησία σε διακοπή κύησης εφόσον δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου.
Η σημαντική αυτή ενέργεια έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, κατά την οποία οι εκτρώσεις, δηλαδή η εν ψυχρώ δολοφονία ανυπεράσπιστων μικρών παιδιών, αναδεικνύεται σε υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της χώρας μας, όχι μόνο γιατί η φοβερή αυτή αμαρτία επισύρει στην πατρίδα μας την οργή του Θεού, που έχει θεσπίσει το «ου φονεύσεις», αλλά και λόγω της φοβερής υπογεννητικότητας, που μακροπρόθεσμα θα έχει ως συνέπεια την εξαφάνισή μας ως έθνους.
Οι αναισθησιολόγοι της Σάμου απέδειξαν ότι δεν υποφέρουν από ολική αναισθησία! Απέδειξαν ότι δεν είναι πνευματικά αναίσθητοι, όπως ένα μεγάλο ποσοστό γιατρών της χώρας μας που ακόμη συμβάλλουν σε τέτοιους φόνους ή καλύτερα στη γενοκτονία των εμβρύων.
Τους αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοποριακή και γενναία αυτή απόφαση, που ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι γιατροί της χώρας μας και να παύσουν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εγκλήματα, που ούτε οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους διαπράττουν.
Διότι ο ρόλος του γιατρού είναι να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και όχι να την σκοτώνει.
Ωστόσο, κάποιοι «προοδευτικοί» βουλευτές της χώρας μας αρνούνται το δικαίωμα των γιατρών να μεταβάλλονται σε σύγχρονους Ηρώδες, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας της συνειδήσεως και των θρησκευτικών πεποιθήσεων, και θέλουν να αναγκάσουν τους γιατρούς να εγκληματούν, είτε το θέλουν είτε όχι.
Έτσι ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για την άρνηση αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Σάμου να χορηγούν αναισθησία σε διακοπή κύησης εφόσον δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου, κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα καλούν τον υπουργό να απαντήσει «σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να εξασφαλιστεί με ασφάλεια και μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας, το δικαίωμα των γυναικών της Σάμου στην επιλογή διακοπής κύησης».
Όπως ισχυρίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι σχετικό ρεπορτάζ από την ΕΡΤ Αιγαίου, οι αναισθησιολόγοι επικαλούνται το άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας), το οποίο επιτρέπει σε ιατρούς να επικαλεστούν κανόνες ηθικής συνείδησής και να αρνηθούν να συμπράξουν σε διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης. «Η εν λόγω απόφαση των αναισθησιολόγων της Σάμου – μολονότι νομότυπη – παραβιάζει το δικαίωμα των γυναικών του νησιού να επιλέξουν την άμβλωση, εφόσον το αποφασίσουν, δικαίωμα το οποίο η Πολιτεία έχει κατοχυρώσει ήδη από τη δεκαετία του ’80» τονίζουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν: «Η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει το δικαίωμα των γυναικών σε ασφαλή ιατρική περίθαλψη και υποσκάπτει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος».
«Ως συνέπεια της απόφασης αυτής, γυναίκες που επιλέγουν, για οποιοδήποτε λόγο, να προχωρήσουν σε διακοπή κύησης, θα πρέπει είτε να ταξιδεύουν εκτός νησιού καθώς το Νοσοκομείο Σάμου είναι το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, είτε να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό», επισημαίνουν.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «απορίες που δημιουργεί η χρονική επιλογή της απόφασης επίκλησης συνειδησιακών προβλημάτων εκ μέρους των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Σάμου», και σημειώνουν ότι «ο νόμος τον οποίο ομόφωνα επικαλούνται, ψηφίστηκε το 2005 και έκτοτε, σε χρονικό διάστημα 12 χρόνων, η μία τουλάχιστον εκ των αναισθησιολόγων έχει χορηγήσει αναισθησία σε περίπου 550 περιστατικά εθελούσιας διακοπής κύησης».
Τέλος, επισημαίνουν ότι, «σε μια δημοκρατική κοινωνία η άσκηση ενός δικαιώματος δεν μπορεί να παραβιάζει άλλα δικαιώματα και ο σεβασμός στα συνειδησιακά προβλήματα μερίδας ιατρών δεν μπορεί να αποτελεί αιτία παραβίασης των δικαιωμάτων των ασθενών», ενώ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτο να παραβιάζονται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των γυναικών της Σάμου σε δημόσια, ασφαλή ιατρική περίθαλψη με αξιοπρέπεια».
«Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και δεν είναι δυνατόν να υπονομεύεται από αποφάσεις ή από παρελκυστικές τακτικές», καταλήγουν.
Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται από την τοποθέτηση αυτήν των 28 βουλευτών είναι τα εξής:
1. Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση δεν παραβιάζει το δικαίωμα του εμβρύου στην ζωή; Ποια από τις παραβιάσεις αυτές είναι η πιο σοβαρή;
2. Εάν μία γιατρός έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες εγκλήματα κατά μικρών βρεφών, δεν έχει δικαίωμα να καταλάβει το λάθος της και να μετανοήσει; Δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται την ελευθερία της σκέψης και το δικαίωμα στην μετάνοια, και θέλουν να επιβάλλουν την πνευματική αναισθησία! Πρόκειται για έναν νέο πνευματικό ολοκληρωτισμό, ο οποίος δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός, αλλά στην βάση του αντιχριστιανικός.
3. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κραυγάζουν για την εφαρμογή των νόμων από την Εκκλησία (π.χ. θέμα Ροτόντας), όταν οι νόμοι είναι αντίθετοι προς τις πεποιθήσεις τους, δεν έχουν καμία αξία;
Το δικαίωμα να σκοτώνεις έμβρυα δεν είναι δικαίωμα.
Προκειμένου ο πιστός ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που υπερασπίζονται την γενοκτονία μικρών παιδιών, δημοσιεύουμε στη συνέχεια τα ονόματά τους:
Την ερώτηση υπογράφουν κατά σειρά: Αννέτα Καββαδία, Σία Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτα Βράντζα, Παναγιώτα Δριτσέλη, Κατερίνα Ιγγλέση, Μαρία Θελερίτη, Νίκος Θηβαίος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Εύη Καρακώστα, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αστέρης Καστόρης, Χαρά Καφαντάρη, Τάσος Κουράκης, Γιώργος Κυρίτσης, Μάκης Μπαλαούρας,Νίκος Ξυδάκης, Σάκης Παπαδόπουλος, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Ρίζος, Δημήτρης Σεβαστάκης, Μπέττυ Σκούφα, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Γιάννης Στέφος, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Γιώργος Ψυχογυιός.

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου