Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Στη συνέχεια για το βιβλίο μίλησαν με ζωντανό και γλαφυρό τρόπο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρας και Εφημέριος του Ι.Ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας.


                     Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος

                           
Μεταξύ άλλων οι ομιλητές ανέφεραν ότι το βιβλίο έχει μια μοναδική πρωτοτυπία και είναι το πρώτο που κυκλοφορεί μ᾿ αυτό το περιεχόμενο! Ο συγγραφέας μάς αποκαλύπτει τους θησαυρούς που κρύβονται στα παιδικά μας παραμύθια και που είναι τόσο χρήσιμοι στην ενήλικη καθημερινότητά μας. Εάν στην παιδική μας ηλικία ήταν η συντροφιά μας, τώρα που μεγαλώσαμε, τα παραμύθια με το βαθύ τους νόημα έχουν μια απίστευτη δύναμη την οποία και μας προσφέρει μέσα από την καρδιά του ο π. Σπυρίδων!

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με την χαρακτηριστική της φωνή που συναρπάζει τους ακροατές της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, η ραδιοφωνική παραγωγός Σοφία Χατζή.

Σοφία Χατζή
Την εκδήλωση πλαισίωσε με τραγούδια από τη συλλογή «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Μάνου Χατζηδάκι η Άννα Λιαμή και στο πιάνο συνόδευσε ο Μουσικοδιδάσκαλος Ηλίας Λιαμής.
Ηλίας Λιαμής – Άννα Λιαμή
Τη βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες, φανερά συγκινημένος, ο συγγραφέας του βιβλίου π. Σπυρίδων Βασιλάκος.

Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος
Στο τέλος, ο ενθουσιασμός και η χαρά όλων των παρευρεθέντων ήταν διάχυτος, γιατί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την πρωτοτυπία που κρύβει το βιβλίο σε κάθε του σελίδα!

 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων και της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και μεταδόθηκε ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι Β.Α.Ι.

Γεώργιος Μπάρλας
Την παρουσίαση των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» συντόνισε ο θεολόγος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Μπάρλας.


 

Τίμησαν με την παρουσία τους: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας,  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και λοιπές αρχές της πόλης της Θήβας.


 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιβλιοπαρουσίαση προσέλκυσε πολλούς φίλους του βιβλίου από την Αθήνα, τον Πειραιά και περιοχές της Αττικής!

ΦΩΤ.: Δημήτρης Σαμπαζιώτης