Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Οι 10 πιο θεαματικές κινητές γέφυρες του κόσμου... [photo].


Θεαματικές κινητές γέφυρες του κόσμου.
Μια κινητή γέφυρα είναι μια γέφυρα που κινείται για να επιτραπεί η διέλευση για τα σκάφη (κάτω από την γέφυρα) και για τα οχήματα ή τους πεζούς (πάνω από την γέφυρα). Βασικό πλεονέκτημα των κινητών γεφυρών είναι το χαμηλό κόστος, λόγω της απουσίας συνήθως των μεγάλων δομικών κατασκευών.

Το κύριο μειονέκτημα ωστόσο είναι η συνεχής διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα ώστε να επιτρέπεται η έλευση πότε των πλεούμενων και πότε των οχημάτων. Ας δούμε ποιες είναι οι δέκα πιο θεαματικές κινητές γέφυρες του κόσμου.

1. Gateshead Millennium Bridge, UK


Η Gateshead Millennium Bridge είναι μια γέφυρα για πεζούς και ποδηλάτες που εκτείνεται τον ποταμό Ταιν (Tyne) στην Αγγλία. Για να επιτραπεί η έλευση στα πλοία από κάτω, όλο αυτό το συγκρότημα περιστρέφεται ως μια ενιαία άκαμπτη δομή. Καθώς το τόξο γέρνει κάτω, ο τεχνητός δρόμος ανεβαίνει, και γίνεται το αντίβαρο του τόξου. Έτσι τα πλεούμενα μπορούν να περάσουν τον ποταμό ανενόχλητα.


2. Slauerhoffbrug, Ολλανδία


Η Slauerhoffbrug είναι μια πλήρως αυτόματη κινητή γέφυρας στην πόλη Leeuwarden στην Ολλανδία.

3. Pont Jacques Chaban-Delmas, Γαλλία


Το Pont Jacques Chaban-Delmas είναι μια κάθετη ανελκόμενη γέφυρα πάνω από τον Garonne της Μπορντό , στην Γαλλία. Εγκαινιάστηκε στις 16 Μαρτίου 2013, από τον Πρόεδρο Francois Hollande και τον Αλαίν Ζυπέ, δήμαρχο του Μπορντό. Η έκταση της γέφυρας είναι 110 μέτρα.

4. Vizcaya Bridge, Ισπανία


Η Vizcaya Bridge είναι μια γέφυρα μεταφορέας που συνδέει τις πόλεις Portugalete και Las Arenas της Ισπανίας.

5. Puente de la Mujer, Αργεντινή


Η Puente de la Mujer (που στα ισπανικά σημαίνει η «Γέφυρα των Γυναικών») είναι μια περιστρεφόμενη γέφυρα για πεζούς στο Μπουένος Άιρες , στην Αργεντινή.

6. River Hull, UK


Ο χαλύβδινη γέφυρα River Hull είναι η πρώτη γέφυρα για πεζούς στον κόσμο που περιστρέφεται για να ανοίξει ή να κλείσει την κυκλοφορία του ποταμού, ενώ οι πεζοί είναι ακόμα πάνω σε αυτή.

7. Horn Bridge, Γερμανία


Η Horn Bridge είναι μια πτυσσόμενη γέφυρα στην πόλη του Κιέλου.

8. Foryd Harbour Bridge, UK


Η Foryd Harbour είναι στην ουσία μια γέφυρα διπλής όψης, που συνδέεται με ένα ιστό από ανοξείδωτο ατσάλι και λειτουργεί με έναν ειδικό μηχανισμό.

9.Rolling Bridge, Londres


Στην περιοχή της Padington της αγγλικής πρωτεύουσας, για να μην καταστρέψουν το πλωτό κανάλι πλάτους 12 μέτρων, δημιούργησαν μια γέφυρα για πεζούς από χάλυβα και ξύλο. Το θεαματικό της υπόθεσης είναι ότι η γέφυρα ξετυλίγεται..

10. El Ferdan, Αίγυπτος


Η γέφυρα του σιδηροδρόμου El Ferdan, γνωστή και ως Al-Firdan Bridge, εκτείνεται πάνω από τη διώρυγα του Σουέζ , κοντά στην πόλη Ισμαηλία στη βορειοανατολική περιοχή της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου