Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Αληθινές διακοπές αναψυχής.

Άνθρωποι στην εποχή μας δεν τρώνε, δεν κοιμούνται, δεν μιλούνε, δεν θέλουν να βγούνε από το σπίτι τους, μιλούν με κακία, αναλώνονται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, μόνιμα κοιτούν το κινητό τους, δεν χαίρονται, δεν ελπίζουν, αγωνιούν, αγχώνονται, στεναχωριούνται, πίνουν πολύ ή τρώνε πολύ, αδιαφορούν για τον πόνο του αδερφού, ασχημονούν, φωνάζουν ή χαίρονται με κρότους, απογοητεύονται, έχουν οργή, κατάκριση, υπερηφάνεια, ανηθικότητα, στην συμπεριφορά, στο ντύσιμο, σε όσα λένε και αναζητούν επευφημίες, δόξες, ανταποκρίσεις...
Βλέπεις αυτοκτονίες, οικογενειακά, επαγγελματικά προβλήματα, προβλήματα υγείας, αδιέξοδα, παιδιά και ενήλικες το ίδιο χαμένοι, αποπροσανατολισμένοι...
Μπορείς να δεις την ουσία της κρίσης.
Κανείς μας όμως, δεν μπορεί να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να γνωρίζει την θεραπεία που προσφέρουν τα Μυστήρια της Εκκλησίας, αφού οι ίδιοι δεν είμαστε ιατροί, αλλά ασθενείς, αν έχουμε τέτοια συμπτώματα.
Και η ίαση και η χαρά και η ειρήνη και η εμπιστοσύνη στον Θεό και η αγάπη στον άνθρωπο και τόσα όμορφα πράγματα, έρχονται μόνο με την Μετάνοια, την θέληση του να πεις:
-Φθάνει πια. Δεν μπορώ μονάχος μου. Χριστέ μου συγχώραμε, θέλω την Αληθινή Ελευθερία μου. Εσένα θέλω! Τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων.


Και με την Εξομολόγηση και την ευχή του πνευματικού, γίνεσαι ανάλαφρος.
Και με την Θεία Κοινωνία καθαρίζεσαι σε βάθος και με τον καιρό της Μετανοίας σου συνέρχεσαι, αυξάνεται η χαρά σου, η αγάπη σου, η ειρήνη σου, η πίστη σου.

Η Εκκλησία είναι πιο όμορφη στο Εσωτερικό της, όταν μπορεί να κοινωνήσει το παραδοτέο εσωτερικό μας και να ακουστούν εκείνα τα γλυκά λόγια:
"Κύριε, ο Θεός ημών, ο τω Πέτρω και τη πόρνη δια δακρύων άφεσιν αμαρτιών δωρησάμενος, και τον τελώνην τα ίδια επιγνόντα πταίσματα δικαιώσας, πρόσδεξαι την εξομολόγησιν του δούλου σου και ει τι επλημμέλησεν εκούσιον ή ακούσιον αμάρτημα, εν λόγω ή έργω ή κατά διάνοιαν, ως αγαθός και φιλάνθρωπος Θεός συγχώρησον· συ γαρ ει ο μόνος εξουσίαν έχων αφιέναι αμαρτίας, και σοί σην δόξαν αναπέμπομεν, συν τω ανάρχω σου Πατρί και τω παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ σου Πνεύματι, νυν, και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. Η χάρις του παναγίου Πνεύματος δια της εμής ελαχιστότητος, έχει σε λελυμένον και συγκεχωρημένον"
Και πάλι, να ακούσεις περιμένοντας να κοινωνήσεις τον Χριστό:
"Μελίζεται και διαμελίζεται ό Αμνός του Θεού , ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τούς μετέχοντας αγιάζων".
Με νηστεία και με προσευχή θα νικήσετε τούτα τα δαιμόνια της εποχής σας, είπε ο Χριστός μας. Και ο Λόγος Του είναι Αιώνιος, αφορά και την δική μας εποχή.
Ο Χριστός είναι μόνο Χαρά!
Χαρείτε Ορθόδοξα!
Καλή συνέχεια στην καλοκαιρία σας!
Αυτές είναι διακοπές αληθινές αναψυχής!
Τις δικαιούστε στον εαυτό σας!



AsotosIos Theou
από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου