Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Χριστιανούπολη 2017: 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί, Ουγκάντας.


20-27 Αυγούστου 2017
Θέμα : Από το Σταυρό ως την Ανάσταση του Χριστού.
 
Για 5η συνεχή χρονιά η Ορθόδοξη οικογένεια της ενορίας του αγίου Σπυρίδωνος οργανώνει μία κατασκήνωση για όλους τους Ορθοδόξους πιστούς στο  χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας.
Ο σκοπός της λειτουργίας της κατασκήνωσης είναι η γνωριμία και η κατήχηση των Ορθοδόξων πιστών,η προσέγγιση και σύσφιξη των μεταξύτους σχέσεων, το δυνάμωμα της Ορθόδοξης ενορίας.
Κατά την εβδομαδιαία διάρκειά της τελούνται ιερές ακολουθίες ,του Όρθρου ,του εσπερινού, ιερές παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες και πραγματοποιούνται μαθήματα Ορθοδόξου λατρείας. 
Φέτος το θέμα της κατασκηνώσεως έχει πυρήνα τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού, μέσα από την Αγία Γραφή και την Ορθόδοξη εικονογραφία. Παράλληλα πραγματοποιούνται νεανικές δραστηριότητες ,παιχνίδια ομαδικά και κατασκευές, μαθήματα πρώτων βοηθειών και συζητήσεις με μεγαλύτερα παιδιά που αφορούν την ηλικία και τις επιλογές τους. Ακόμη πραγματοποιείται ιατρείο και δίδονται φάρμακα .
Το όμορφο Αφρικάνικο φαγητό όταν μοιράζεται σε όλους όταν μοιράζεται από τους εθελοντές γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.

Για το σκοπό αυτό έρχονται από την Ελλάδα φοιτητές που οργανώνουν και κοπιάζουν για την καλύτερη λειτουργία της κατασκήνωσης. Στην καρδιά της Αφρικής χτυπά η καρδιά της Χριστιανούπολης.
Την τελευταία μέρα της κατασκηνώσεώς μας, που είναι πάντοτε ημέρα Κυριακή, πραγματοποιείται πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος, λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, και μετά το κοινό φαγητό, πραγματοποιείται μία χαρούμενη γιορτή χρωματισμένη από Ελλάδα και Ουγκάντα στην οποία συμμετέχει πλήθος κόσμου.
Μπορείτε να ενισχύσετε με κάθε μικρή βοήθεια την προσπάθειά μας.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια, η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου