Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Υπάρχουν άνθρωποι...

Υπάρχουν άνθρωποι.. που είναι πάντα θλιμμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι... Υπάρχουν άνθρωποι.. που ασυνείδητα διακατέχονται από την πεποίθηση ότι τίποτα δεν έχει νόημα στην ζωή τους.
Υπάρχουν άνθρωποι.. που αναζητούν διεξόδους και όταν δεν τα καταφέρνουν, σε βάθος χρόνου απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι δεν φταίνε οι διέξοδοι, αλλά οι υπερμετρες προσδοκίες τους.
Υπάρχουν άνθρωποι.. που επιτρέπουν να τους κλέβουν την χαρά και την αγάπη της κάθε στιγμής …
Υπάρχουν άνθρωποι.. που.. γκρινιάζουν για όσα δεν καταφέρνουν, για όσα είναι οι άλλοι…κι όχι οι ιδιοι..
Υπάρχουν άνθρωποι.. που.. γυρνάνε γύρω από μια ματαιότητα και δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα…
Υπάρχουν άνθρωποι.. που πιστευουν ότι είναι ¨Ζωντανοί¨ ενώ είναι από χρόνια νεκροί (και που απλα ακομα περπατουν.. μεχρι να παψουν να υπαρχουν).
Υπάρχουν άνθρωποι.. που ψάχνουν να βρουν ένα σκοπό, μα αυτός δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ … Και αν βρεθεί δεν καταφέρουν να τον διατηρήσουν σε βάθος χρόνου.
Υπάρχουν άνθρωποι.. που.. προσπαθούν να γεμίσουν την ζωή τους με ¨παρέες και συναναστροφές¨, που όμως αδυνατουν να τους δημιουργησουν την αίσθηση του Αιώνιου.
Υπάρχουν άνθρωποι.. που ..τρομάζουν εύκολα … γι αυτό και επικρίνουν ακόμα ευκολότερα … μετά απομονώνονται …και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να φωτίσει τα σκοτάδια τους …

Υπάρχουν άνθρωποι.. που ..παραιτούνται ευκολότερα από όσο είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν, γιατί δεν ξέρουν για ποιο πράγμα αξίζει κανείς να πολεμήσει, όταν όλα γύρω τους έχουν ματαιωθεί … Ετσι, απλά περιμένουν να αλλάξει η ζωή τους …
Υπάρχουν άνθρωποι.. που λένε, ότι είναι αιχμάλωτοι του μυαλού τους. Και ενώ ο εαυτός τους έχει αγάπη για το κόσμο, από τον οποίο τον κρατάει σε απόσταση ένα «εγώ» που βιώνει απόγνωση, ζώντας μέσα σε έναν απελπισμένο προγραμματισμό.
Υπάρχουν άνθρωποι..που απλα υπαρχουν.. μεχρι να κλεισουν τον ¨κυκλο¨ τους..
Μετα ο Αδης.. κι εκει δεν υπαρχει μετανοια.. Αρα..

Ο μεσος άνθρωπος θέλει την ¨αλλαγή¨, αρκεί να μην αλλάξει ο ίδιος …

Κι όμως.. είναι τόσα λίγα, αυτά που προκαλούν πραγματική θλίψη …
Όλα τα άλλα δεν είναι παρά ο πληγωμένος εγωισμός και έλλειψη της απλής πίστης στο Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου