Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους Χριστιανούς-Πρώτη η Β. Κορέα.

Ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία που συνεχίζει να διώκεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Χριστιανοί δολοφονούνται, βιάζονται, βασανίζονται σε αρκετές χώρες εξαιτίας της πίστης τους. Ποιες είναι όμως οι πιο εχθρικές χώρες προς τους χριστιανούς; Ενημερωθείτε αναλυτικά.

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα των «Ανοιχτών Θυρών» (Open Doors’), την πρωτιά της πιο εχθρικής χώρας προς τους χριστιανούς έχει η Βόρεια Κορέα.
Στα 26 χρόνια που οι «Ανοιχτές Θύρες» δημοσιεύουν τη λίστα με τις χώρες που καταδιώκουν τους χριστιανούς, η Βόρεια Κορέα κρατά την πρωτιά επί 16 χρόνια. Άλλες δύο χώρες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση ήταν η Σαουδική Αραβία και η Σομαλία.
«Η Βόρεια Κορέα παραμένει το πιο επικίνδυνο μέρος του πλανήτη εάν είσαι χριστιανός. Οι πιστοί υποχρεώνονται να λατρεύουν στα κρυφά και εάν τους ανακαλύψουν τους οδηγούν σε στρατόπεδα εργασίας», αναφέρουν οι «Ανοιχτές Θύρες» στην έκθεσή τους.
«Υπολογίζονται σε 70.000 οι χριστιανοί που πιστεύεται ότι βρίσκονται σε αυτά τα στρατόπεδα. Πέρσι η Βόρεια Κορέα έγινε ακόμα πιο απειλητική για τους χριστιανούς -το καθεστώς της Βόρειας Κορέας παρακολουθεί στενά τα σύνορα με την Κίνα και πραγματοποίησε επιδρομές σε κρησφύγετα όπου κατέφευγαν χριστιανοί.
Οι χριστιανοί που ανακαλύπτονταν στέλνονταν στα στρατόπεδα της Βόρειας Κορέας όπου αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες, υπόκεινται σε βασανιστήρια και πολλοί πεθαίνουν».

Οι πιο εχθρικές χώρες για τους χριστιανούς είναι στη Μέση Ανατολή ή στη βόρεια Αφρική. Οι δέκα πρώτες, μετά τη Βόρεια Κορέα, είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Λιβύη, το Ιράκ, η Υεμένη, το Ιράν, η Σομαλία, το Σουδάν, η Ερυθραία και η Ινδία.
Στην εχθρότητα προς τους χριστιανούς φαίνεται ότι ανεβαίνει και η Αίγυπτος, μια χώρα που το 10% του πληθυσμού της είναι χριστιανοί. Η χώρα του Νείλου κατέλαβε την 17η θέση.
Οι «Ανοιχτές Θύρες» γράφουν για την Αίγυπτο:
«Το 2017 συνέβησαν αρκετά φρικιαστικά βίαια συμβάντα στην Αίγυπτο: Το Πάσχα 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες. Τον Μάιο ισλαμιστές εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε προσκυνητές που πήγαιναν προς ένα μοναστήρι σκοτώνοντας 29.
»Μόνο στη Μίνυα 15 κορίτσια απήχθησαν τον τελευταίο χρόνο με σκοπό να τις πιέσουν να παντρευτούν μουσουλμάνους και έτσι να εξισλαμιστούν. Είναι αδύνατο στην Αίγυπτο να αλλάξεις στην ταυτότητά σου το θρήσκευμα από μουσουλμάνος σε χριστιανός».
Μια ακόμα χώρα που ανεβαίνει τάχιστα στη λίστα των «αντιχριστιανικών» είναι και η Τουρκία. Το 2014 δεν υπήρχε στη λίστα, στην οποία εισήλθε για πρώτη φορά το 2015 καταλαμβάνοντας τη 41η θέση. Στη νέα λίστα του 2018, που αφορά τα γεγονότα του 2017, η Τουρκία βρίσκεται στην 31η θέση.
Η λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους χριστιανούς είναι:
1. Βόρεια Κορέα
2. Αφγανιστάν
3. Σομαλία
4. Σουδάν
5. Πακιστάν
6. Ερυθραία
7. Λιβύη
8. Ιράκ
9. Υεμένη
10. Ιράν
11. Ινδία
12. Σαουδική Αραβία
13. Μαλδίβες
14. Νιγηρία
15. Συρία
16. Ουζμπεκιστάν
17. Αίγυπτος
18. Βιετνάμ
19. Τουρκμενιστάν
20. Λάος
Δείτε και τον σχετικό πίνακα με τις 50 συνολικά χώρες:

Πηγή: 


Δείτε τις «αντιχριστιανικές» χώρες στον χάρτη αριθμημένες με την κατάταξή τους ανά επικινδυνότητα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου