Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Στη Βρετανία οι Χριστιανοί θα μπορούν να φορούν σταυρό στην δουλειά τους.


cross

Στη Βρετανία, οι Χριστιανοί τελικά θα επιτρέπεται να φορούν σταυρό στην εργασία: η κυβέρνηση επιμένει στην αναθεώρηση που αφορά τις διακρίσεις στους εσωτερικούς κανονισμούς των εργοδοτών, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων του «κώδικα ντυσίματος».
Οι νέοι κανόνες που θεσπίστηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση αυτό το μήνα, με στόχο την εξάλειψη των προκαταλήψεων κατά των θρησκειών και δογμάτων στην εργασία, συμπεριλαμβανομένου και του σταυρού, με την προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζουν την εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων από τους υπαλλήλους.
Έτσι οι εταιρείες δεν θα μπορούν πλέον να "απαγορεύσουν τα σύμβολα της θρησκείας των εργαζομένων, αν αυτός ο συμβολισμός δεν παρεμποδίζει την εκτέλεση των καθηκόντων τους".
"Η διάκριση των εργαζομένων στο χώρο εργασίας δεν είναι μόνο εντελώς απαράδεκτη, αλλά παραβιάζει τους νόμους της χώρας", δήλωσε η υπουργός Ισότητας Βικτώρια Άτκινς σε συνέντευξή της στο Sunday Express.

Επίσης τόνισε ότι "δεν μπορούμε πλέον να το ανεχόμαστε. Ζούμε σε μια ενιαία και συνεκτική κοινωνία, περήφανη για τις παραδόσεις υψηλής ανοχής, και η υπηρεσία μας προτίθεται να υποστηρίξει αυτές τις παραδόσεις στους χώρους εργασίας σε όλη τη χώρα. Σε περιπτώσεις όπου το θρήσκευμα και τα πιστεύω των εργαζομένων δεν παρεμποδίζουν την άσκηση των καθηκόντων τους, τα σύμβολα αυτά επιτρέπονται σίγουρα για τη φθορά στο χώρο εργασίας."
Την απόφαση χαιρέτισε και η Αγγλικανική Εκκλησία, τονίζοντας ότι «κάθε Χριστιανός που θέλει να φορέσει ένα σύμβολο της πίστεως του, με τη μορφή του σταυρού, πρέπει να έχουν πλήρη ελευθερία να το πράξουν. Η ελευθερία της θρησκείας και της αυτο-έκφρασης υπήρξε και παραμένει μια από τις κύριες αξίες της βρετανικής κοινωνίας."

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου