Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Είδα καρδιά... και ζήλεψα!

Είδα ανθρώπους, να καίγονται αγκαλιά με τους αγαπημένους τους. 
Είδα μητέρες και πατέρες, να αγκαλιάζουν τα παιδάκια τους και να προσεύχονται. 
Είδα οικογένειες και φίλους, να πηδούν γκρεμούς. Είδα αγαπημένους, να κολυμπούν στην θάλασσα και να χάνονται στο σκοτάδι και στα κύματα.
Είδα παιδιά, να αγκαλιάζουν τους ανάπηρους ηλικιωμένους γονιούς τους και να καίγονται, προσφέροντάς τους, λίγες στιγμές δροσιάς. Είδα ανθρώπους, να ψάχνουν τις στάχτες να βρούνε τους συγγενείς τους, την οικογένειά τους. 
Είδα εθελοντές, από όλη την Ελλάδα, να βουτούνε στην φωτιά να σώσουνε ανθρώπους, έτοιμοι να δώσουν την δική τους ζωή. Είδα καΐκια, από μακρινά λιμάνια να γίνονται ταχύπλοα και να ανάβουν οι μηχανές τους, ωσάν ο πόθος και η αυτοθυσία των καπετάνιων τους, για να αλιεύσουν τις πιο πολλές ψυχές. 
Είδα ανθρώπους, να κατακλύζουν τα νοσοκομεία για να δώσουν το αίμα τους, που θα χρειαστεί, Άνθρωποι που δεν είχανε ξαναδώσει αίμα, με περισσότερο αγάπη από ότι φόβο, καθόντουσαν και δίνανε αίμα και δάκρυα μαζί. 
Είδα φτωχούς να δίνουν το φαγητό τους και ότι έχουν για να ταΐσουν τους άστεγους, και δωμάτια, και σπίτια τους, για να καταπραΰνουν τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Είδα ανθρώπους, να ξημερώνουν στο εικονοστάσι τους, στις Εκκλησίες να πηγαίνουν, και να παρακαλούν την Παναγιά μας, με όλη τους την ψυχή.
Είδα μία Ελλάδα, πολύ όμορφων Ανθρώπων, εν μέσω εχθρών και καταστροφών.

 
Είδα και έζησα ξανά την Ιστορία του Έθνους μας.
Είδα νέα γενιά Μαρτύρων και Ηρώων.
Δεν είδα τίποτε άλλο. Δεν θέλω τίποτε άλλο να δω.
Είδα από τα μάτια των Ηρώων τον Παράδεισο, να πάλλεται η καρδιά τους να σώζουν ζωές.
Είδα από τα μάτια των Μαρτύρων τον Χριστό να βοάνε, και με αγάπη να συνεχίζουν την αιώνια ζωή τους, σε τόπο ειρηνικό.
Είδα καρδιά και ζήλεψα… είδα βοές και πάλι ζήλεψα…
Και έκλαψα, έκλαψα σαν εσάς, για τα φταιξίματά μου. Και ένιωσα τον πόνο, την απόγνωση των αγαπημένων δοκιμαζόμενων αδερφών μας.
Το Πάσχα του καλοκαιριού έρχεται με την νηστεία, τις προσευχές, τις ελεημοσύνες και τις Θείες Λειτουργίες. Η Παναγιά μας, ας ανοίξει την Αγκαλιά Της στην φωτιά που έρχεται..
Εύχομαι ο πόνος όλων αυτών των ζωντανών και κεκοιμημένων ανθρώπων, να φθάσει στα πιο σκοτεινά σημεία των καρδιών μας, και αυτά να φωτιστούν, να ποτιστούν και να βλαστήσουν Χριστό.
Εύχομαι Πίστη να μας δώσει ο Κύριος, ώστε να αναρωτιόμαστε με πόθο, γιατί όχι και σε μένα Κύριε;
Εύχομαι σε όλους σας, καλή νηστεία και καλή Εξομολόγηση και Θεία Μεταλαβιά.
Ας ελκύσουμε, ας εμπιστευτούμε, ας αφεθούμε στον Χριστό μας, από τον Ουρανό Του που πασχίζει να μας αγγίξει, να μας πλάσει, για τα Όμορφα και Μέλλοντα και Πρότερα Κάλλη.
Ας αυξήσουμε το Θείο Βρέφος στις καρδιές μας. Και το Πνεύμα Του το Άγιο ας πυρώσει όλων μας τις καρδιές και ας κατακάψει όλο το Έθνος μας, να μην βρει γη άκαυτη και παχυλή, ο εχθρός μας να πατήσει…
Οι καρδιές μας είναι σε σας αδερφοί μας και προσκυνούμε τον Σταυρό σας.
Χριστός Ανέστη.
Καλό αγώνα σε όλους μας. Στους δοκιμασμένους αδερφούς μας και σε όλους όσους θα δοκιμαστούμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου