Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

1200 Νέοι και Νέες στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς….Καλοκαίρι 1993 (25 χρόνια πριν)


Λειτούργησαν και φέτος με επιτυχία για 14η συνεχή χρονιά οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς για αγόρια και κορίτσια ηλικίας των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Πραγματοποιήθηκαν 4 κατασκηνωτικές περίοδοι για αγόρια, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής «ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» στο Καπανδρίτη, και 5 κατασκηνωτικές περίοδοι για κορίτσια, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην Παιανία. Οι αρχηγοί των κατασκηνωτικών περιόδων των αγοριών ήταν οι: Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός για την α΄ περίοδο Δημοτικού, Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης για τις β΄ περίοδο Γυμνασίου και δ΄ περίοδο Δημοτικού και ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος για την γ΄ περίοδο Λυκείου. 


Οι αρχηγοί των κατασκηνωτικών περιόδων των κοριτσιών ήταν οι : Πρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος για την α΄ περίοδο Δημοτικού, πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Χαλάς για την β΄ περίοδο Γυμνασίου, Πρεσβύτερος Ευστάθιος Κατσαμπάκης για την γ΄ περίοδο Δημοτικού, πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης για την δ΄ περίοδο Λυκείου, και δ. Κωνσταντίνα Τζαναβάρα για την ε΄ περίοδο αποφοίτων. Στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς συνεχίζεται κάθε καλοκαίρι το πολύπλευρο έργο που επιτελείτε από την τοπική μας Εκκλησία στο νεανικό έργο μέσα από τα κατηχητικά, τις νεανικές ενοριακές συντροφιές, και μέσα από τις πολλαπλές δραστηριότητες των ενοριών. 
Σημαντική υπήρξε για την επιτυχία των κατασκηνώσεων και φέτος η συμβολή των στελεχών όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης και όλων των ειδικών ομιλητών που ανέπτυξαν στους κατασκηνωτές, κατά περίπτωση και ανάλογα με την ηλικία των παιδιών κάθε περιόδου, ενδιαφέροντα θέματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί και η προσφορά ενός αριθμού ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται εθελοντικά όλο το καλοκαίρι για τις κατασκηνώσεις.


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου