Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Διαβάστε τί θα γίνει στην Ελλάδα όταν πάψουν να κτυπούν οι καμπάνες.

Η είδηση αυτή είναι αφιερωμένη σε όσους συμπατριώτες μας ενοχλούνται από το κτύπημα των πρωινών καμπάνων.

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε μία γυναίκα στην Ινδονησία, επειδή παραπονέθηκε για τον θόρυβο που έκανε το τζαμί, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, την ώρα του καλέσματος για την προσευχή, στην πιο πρόσφατη καταδικαστική απόφαση βάσει ενός αμφιλεγόμενου νόμου για τη βλασφημία.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τη Μεϊλιάνα, μια βουδίστρια κινεζικής καταγωγής, που ζει στην Ινδονησία.
Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για προσβολή του Ισλάμ, αφού ζήτησε από το τζαμί της περιοχής της να χαμηλώσει τον ήχο των μεγαφώνων, από όπου απευθύνεται προς τους πιστούς το κάλεσμα για την προσευχή.
Σύμφωνα με την ίδια, ο ήχος ήταν πολύ δυνατός και «έκανε κακό» στα αυτιά της.
Το δικαστήριο της πόλης Μεντάν, στη νήσο Σουμάτρα, έκρινε πως τα παράπονά της, πυροδότησαν επεισόδια, με αποτέλεσμα να λεηλατηθούν πολλοί βουδιστικοί ναοί.
Η Διεθνής Αμνηστεία απεύθυνε έκκληση στην Δικαιοσύνη να ακυρώσει την καταδίκη.
Η είδηση αυτή είναι ενδεικτική για την ανοχή του Ισλάμ απέναντι στις άλλες θρησκείες και για το τί μας περιμένει, εάν δεν λάβουμε τα μέτρα μας και δεν τηρούμε πιστά τις χριστιανικές μας παραδόσεις.
Κάποτε ένας «χριστιανός» πήγε σε κάποιον ιερέα να παραπονεθεί, διότι τον ενοχλούσε ο ήχος της κυριακάτικης καμπάνας.
Ο ιερέας του απάντησε προφητικά:

εάν σταματήσει να κτυπά η καμπάνα, τότε θα αρχίσει να φωνάζει ο χότζας.
Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Εάν δεν κρατήσουμε την χριστιανική μας ταυτότητα, τμήμα της οποίας είναι και τα χριστιανικά έθιμα που έχουν ζυμωθεί με τον λαό μας, όπως το κτύπημα της καμπάνας, αύριο ο Θεός θα μας παραδώσει στους μουσουλμάνους, και τότε στις γειτονιές μας θα μας ξεκουφαίνει όχι μία φορά την Κυριακή, αλλά πολλές φορές την ημέρα ο Χότζας, και όποιοι θα τολμούν να διαμαρτυρηθούν, θα παθαίνουν όσα έπαθαν οι καημένοι Ινδονήσιοι, που «τόλμησαν» να μην είναι μουσουλμάνοι.
Γιατί σε τελική ανάλυση το Ισλάμ είναι μία θρησκεία μόνο για τους μουσουλμάνους, δεν μπορεί να ανεχθεί τους διαφορετικούς.
Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την κακόμοιρη γυναίκα να ξεσπά σε δάκρυα, μόλις ο «δικαστής» Wahyu Prasetyo Wibowo ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση. Μετά από λίγο οδηγήθηκε στην φυλακή με χειροπέδες, για να πληρώσει για το μεγάλο έγκλημά της.
Ας ξυπνήσουμε, πριν κλάψουμε και εμείς στην Ελλάδα.

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου