Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η παραβολή με το ρολόϊ.

Μια μέρα ένας αγρότης ανακάλυψε ότι είχε χάσει το ρολόι του σε έναν αχυρώνα. Παρά το γεγονός ότι δεν αντιπροσωπεύει καμία αξία, αλλά η αξία ήταν χαμηλή, το ρολόι ήταν πολύτιμο για τον αγρότη που του δόθηκε ως δώρο από έναν αγαπημένο.
Μετά από μια ανεπιτυχή μακρά αναζήτηση μέσα και γύρω από τον αχυρώνα, εγκατέλειψε. Βλέποντας τα αγόρια που έπαιζαν κοντινά, αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια και υποσχέθηκε μια ανταμοιβή σε όποιον βρήκε το ρολόι του στο σανό.
Ακούγοντας αυτό, τα αγόρια έσπευσαν στο υπόστεγο, ανέβηκαν ολόκληρη τη στοίβα από πάνω προς τα κάτω, αλλά δεν βρήκαν το ρολόι. Και τη στιγμή που ο αγρότης επρόκειτο να εγκαταλείψει όλες τις προσπάθειες να βρει το ρολόι, ένα μικρό αγόρι τον πλησίασε και ζήτησε μια άλλη ευκαιρία. Ο αγρότης, κοιτάζοντας τον, σκέφτηκε «και γιατί όχι», ειδικά το παιδί φαινόταν ειλικρινά. Επομένως, ο αγρότης έστειλε το αγόρι στον αχυρώνα.

Εκείνη έκπληκτο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το αγόρι έφυγε από τον αχυρώνα με το ρολόι στο χέρι του. Ο αγρότης, συγκλονισμένος από χαρά, ρώτησε με περιέργεια πώς κατάφερε να κάνει ό, τι απέτυχαν τα άλλα αγόρια. Το αγόρι απάντησε: "Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις κάθισα στο πάτωμα άκουσα. Στη σιωπή άκουσα τους δείκτες , πήγα προς την κατεύθυνση του ήχου και το βρήκα. "
Ηθικό: ένα ήρεμο, γαλήνιο μυαλό μπορεί να σκεφτεί καλύτερα από ένα αναστατωμένο και πολυάσχολο μυαλό. Δώστε στο μυαλό σας λίγα λεπτά σιωπής την ημέρα και θα δείτε πόσο γρήγορα θα σας βοηθήσει να φτάσετε στην αναμενόμενη πορεία της ζωής! Και η ίδια η ψυχή ξέρει πάντα τι να κάνει για να θεραπευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου