Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Το ''ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.
Στην ακολουθία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο μίλησε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β' στην Αθήνα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφερόμενος στην προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτη στην Ιεραποστολή στην Αφρική τόνισε: ''Η Εκκλησία της Αλεξάνδρειας θα τον ευγνωμονεί εσαεί''.
Να αναφερθεί ότι στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν, οι άρχοντες του τόπου, εκπρόσωποι φορέων, πλήθος κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μακαριστό μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο.
Εκφράζοντας την αγάπη του έπειτα από την πολυετή πνευματική γνωριμία και σχέση του με τον κοιμηθέντα μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο, λίγο προ της εξοδίου ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων εμφανώς συγκινημένος, τέλεσε, παρουσία και των συγγενών του κεκοιμημένου Ιεράρχου, Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής Αυτού εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων.
Αξίζει να να σημειωθεί ότι για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απέστειλε προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο θερμό συλληπητήριο γράμμα.
Τέλος στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα.

Πηγή:  romfea.gr

istato glifadas 3
istato glifadas 1
istato glifadas 1
istato glifadas 4

istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4
istato glifadas 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου