Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Πρόγραμμα 8ήμερης Εκδρομής στους Αγίους Τόπους (Σινά-Ιεροσόλυμα), 11 – 18 Μαΐου 2020


Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοι τοποι

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 05:30 π.μ. και μετά τους ελέγχους πτήση με Aegean Ailines στις 07:30 για Κάιρο. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην χεσόνησο του Σινά για να γνωρίσουμε το μετόχι της Ιεράς Μονής Σινά, στην πόλη Ραιθώ που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο. Επίσκεψη στο Γυναικείο Ησυχαστήριο στη Φαράν και αργά το απόγευμα άφιξη στους ξενώνες της Μονής της Αγίας Αικατερίνας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση. 

2η ΜΕΡΑ Τρίτη 12 Μαΐου 2020 
Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια ξενάγηση και προσκύνηση των λειψάνων της Αγίας Αικατερίνας και επίσκεψη στο Σκευοφυλάκειο και το Οστεοφυλάκιο της Μονής.. Μετά το πρωινό θα υπάρξει ανάβαση στο ασκητήριο του Αγίου Παϊσίου στην κορυφή της Αγίας Επιστήμης για όποιον μπορεί, ενώ για όποιον επιθυμεί θα υπάρξη άνοδος στην Αγία Κορυφή.Το απόγευμα Εσπερινός στο μοναστήρι. Δείπνο και διανυκτέρεση. 

3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 
Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι του Θεοβαδίστου όρους. Πρωινό και άμεση αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ στην περιοχή Τάμπα. Μετά από διάφορες στάσεις στη διαδρομή, άφιξη αργά το απόγευμα στην περιοχή της Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 
Πρωινό στις 6:30 και στις 07:00 αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα Προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Ακολουθεί γνωριμία με το Λόφο της Αγίας Σιών, θα περπατήσουμε για να δούμε από ψηλά το Τείχος των Δακρύων. Πιθανότητα επίσκεψης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και μετά από ένα μικρό διάλειμμα θα επισκεφθούμε κάποια μικρότερα μοναστήρια, θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, θα δούμε το Πραιτώριο και θα καταλήξουμε στη Γεθσημανή (Τάφος της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 
Πρωινό στις 6:00 και στις 6:30 αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας. Εκεί θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, επίσκεψη στην Μονή των Ποιμένων, δείπνο και διανυκτέρευση. 

6η ΜΕΡΑ Σάββατο 16 Μαΐου 2020 
Μετά το πρωινό, στις 7:00 θα αναχωρήσουμε για την γυναικεία μονή της Βηθανίας και την Ιερά Μονή Χοζεβά. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο Όρος των Ελαιών και τις Ι.Μονές Αγίου Συμεών Θεοδόχου και Τιμίου Προδρόμου Ορεινής. Επισρέφοντας στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο σππήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

7η ΜΕΡΑ Κυριακή 17 Μαΐου 2020 
Μεταφορά στην Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου για την πρωινή Θ. Λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας και αναχώρηση για τον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα γίνει η ακολουθία του Αγιασμού στον Τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου και στα μοναστήρια της περιοχής της Ιεριχούς. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

8η ΜΕΡΑ Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με όλα μας τα πράγματα. Θα επισκεφθούμε την περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και την πόλη Νάμπλους όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ. Από εκεί θα μεταβούμε στο Τελ Αβίβ όπου θα επισκεφθούμε την Μονή των Αρχαγγέλων και η τελευταία στάση μας θα γίνει στην Λύδδα και την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου (όπου και ο τάφος του Αγίου). Από εκεί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για τους απαραίτητους ελέγχους. Πτήση στις 19:50 με Aegean και άφιξη στην Αθήνα στις 21:50. 



Τιμή συμμετοχής: 1.100,00€ το άτομο, 

σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο/άτομο (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΚΛΙΝΑ) 

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: π. Πολύκαρπος, 6977500152 



Στην τιμή περιλαμβάνονται: 

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα–Κάιρο και Τελ Αβίβ –Αθήνα με Aegean Airlines. Διαμονή σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια στον ξενώνα της Μονής του Θεοβαδίστου Όρους (2 βράδια) και στο ξενοδοχείο Shepherds House στην περιοχή της Βηθλεέμ (5 βράδια) με ημιδιατροφή (7 πρωινά και 7 δείπνα συνολικά). Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Η άνοδος στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η επίσκεψη στον Άγιο Σάββα με μικρά πούλμαν. Αστική Ασφάλεια. Βίζα Αιγύπτου, Φόροι Αιγύπτου και Σινά, φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός - Ξεναγός. 

ΔΕΝ περιλαμβάνονται: επισκέψεις σε άλλους χώρους που έχουν χρέωση εισόδου, τα φιλοδωρήματα, οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και πιθανές αυξήσεις που μπορεί να προκύψουν από την αλλαγή στους φόρους αεροδρομίων, λόγω ισοτιμίας δολαρίου και τιμής του πετρελαίου (εάν προκύψουν θα ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ στο κόστος της εκδρομής). Το κόστος της εκδρομής έχει υπολογιστεί με τις τιμές που μας έδωσαν οι εταιρίες στις 29 Οκτωβρίου 2020. Η διαμονή στο Σινά θα γίνει σε λίγα δίκλινα και περισσότρα τρίκλινα δωμάτια του Ξενώνα του Σινά, που είναι και το καλύτερο ξενοδοχείο της περιοχής. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι τα περισσότερα στον ξενώνα. 

Διοργάνωση: Travelogue, travel & tourism 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ: 

Για την είσοδο στην Αίγυπτο και το Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 6 μηνών. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 18 Νοεμβρίου 2020. Εάν λήγουν πριν τις 18 Νοεμβρίου 2020 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα! Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους (μέχρι) 23 κιλών. 



1) Προκαταβολή 350 Ευρώ για κράτηση θέσεως (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) 

2) Εξόφληση έως 9 Απριλίου 2020 

3) Με την προκαταβολή δίνουμε και φωτοτυπία του Διαβατηρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου