Απ' ευθείας μετάδοση Ιερών ΑκολουθιώνΑνοιχτή Επιστολή προς τους ενορίτες μας

Αγαπημένοι μας αδελφοί, έχοντας υψηλό το αίσθημα της φιλανθρωπίας το οποίο μας επιτάσσει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε και υπό την απειλή του ιού που μπήκε στη ζωή μας, απευθυνόμαστε σε εσάς, τους ελεήμονες ενορίτες μας. Η δεινή κατάσταση που περιήλθε η χώρα μας, μας ανάγκασε για την προάσπιση της δημόσιας υγείας να αναστείλουμε προσωρινά τη λειτουργία του ενοριακού μας συσσιτίου αγάπης για έναν και πλέον μήνα. Ποτέ όμως δεν σταματήσαμε από το υστέρημα ή το περίσσευμα όλων μας να προσφέρουμε καθημερινά δέματα αγάπης. Τώρα και πάλι απευθυνόμαστε σε εσάς, όλους τους καλής θελήσεως και φιλανθρωπίας ενορίτες μας και ζητούμε την συμπαράστασή σας, γιατί οι ανάγκες των συνανθρώπων μας δεν έχουν πάψει να υπάρχουν. Ετοιμάζουμε το πασχαλινό τραπέζι 150 οικογενειών.
Το κάθε δέμα περιέχει:

1 κοτόπουλο, 2 κιλά κιμά, 1 κιλό κίτρινο τυρί, 2 λίτρα λάδι, 10 κόκκινα αυγά, 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα φασόλια, 2 πακέτα φακές, 6 πακέτα μακαρόνια, 2 τοματάκια πελτέ, 1 πασχαλινό τσουρέκι, 1 αλεύρι, 4 κρουασάν, 5 κονσέρβες ζαμπόν, 1 πακέτο καφέ και 1 πακέτο ζάχαρη.


Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση, να έχετε στη ζωή σας υγεία σωματική και πνευματική, η Παναγία η Βλαχέρνα να σας δίνει χαρά και ο προστάτης μας Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος να είναι συνοδοιπόρος σε κάθε βήμα της ζωής σας.


Ταπεινός ικέτης για εσάς προς τον Αναστάντα Κύριό μας.


Ο πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου

Πρωτ. Δημήτριος Β. Αρώνης


Η συγκέντρωση των τροφίμων γίνεται καθημερινά πρωί και απόγευμα στον Ιερό Ναό. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο ιερέα π. Δημήτριο Αρώνη.

Η ενορία απευθύνεται στα παιδιά της...

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς


Αγαπημένοι μας Χριστιανοί, ο κίνδυνος από την εξάπλωση του επικίνδυνου για όλους λοιμού - πανδημίας- ανάγκασε το κράτος να σφραγίσει μέχρι νεωτέρας τους Ναούς μας. Το δώρο της ζωής για όλους μας, και μάλιστα για τις ευπαθείς ομάδες, δεν έχουμε δικαίωμα να το διαπραγματευόμαστε. Μείνετε στην ασφάλεια και τη ζεστασιά των οικιών σας φροντίζοντας την υγεία σας. Να συντονισθούμε σε μαραθώνιο θερμής προσευχής προς τον Κύριο της Ζωής, το Χριστό μας, την Παναγία μας και όλους τους Αγίους μας που νύχτα μέρα αγωνιούν για εμάς και τη σωτηρία μας. Η Θεία Λειτουργία, δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει να τελείται μυστικώς στις καρδιές όλων μας, αφού επικινδυνότερος για εμάς είναι ο λιμός, πείνα, για τον Χριστό.

Με απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου θα ανάβουν δύο λαμπάδες όλη την ημέρα, κάθε μέρα, ενώπιον της Εικόνος της Παναγίας της Βλαχέρνας που φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό. Προτρέπουμε όλους τους ενορίτες μας να διαβάζουν καθημερινά την Παράκληση στην Παναγία μας και κάθε Παρασκευή τους Χαιρετισμούς Της.


Κάντε τα σπίτια σας εκκλησίες!

Θυμιατό - Καντήλι - ΠροσευχήΕκ του Ιερού Ναού

Καλή Ανάσταση!

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ Η ΜΑΝΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου