Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Γεύμα πρός τιμήν των εκπαιδευτικών της Ενορίας μας.

Σε ιδιαίτερο ζεστό κλίμα και σε ατμόσφαιρα αγάπης και επικοινωνίας, η Ενορία μας παρέθεσε γεύμα αγάπης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία της Ενορίας μας, τιμώντας την θυσιαστική διακονία τους στους νέους ανθρώπους, τους μαιητές και μαθήτριες, αλλά και επιβεβαιώνοντας την αρμονική συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Σχολείου για τις ανάγκες των παιδιών μας.
Περισσότεροι από 45 εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενορίας και βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού μας Ναού έχοντας την δυνατότητα να επικοινωνήσουν κια να χαρούν μέσα στην όμορφη ατμόσφαιρα της μεταξύ μας συναναστροφής.
Ο προϊστάμενο; του Ιερού μας Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αρώνης, καλωσόρισε τους δασκάλους και καθηγητές εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την επιτυχημένη συνεργασία της Ενορίας με τα Σχολεία και την ανταπόκρισή τους στο φιλανθρωπικό έργο του Ναού. Άλλωστε τα παιδιά των Σχολείων είναι και παιδιά των κατηχητικών μας συναξεων διακονώντας από διαφορετικές θέσεις τα προσωπα αυτά και θεραπέυοντας τις όποιες ανάγκες.
Στην συνέχεια ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης σε σύντομο μήνυμά του τόνισε την σπουδαιότητα της Παιδείας στην διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων. Μίας ελευθερίας που οδηγεί τον άνθρωπο να ανακαλύπτει τον Θεό και να αγαπάει τον άνθρωπο και την δημιουργία. Άλλωστε μία Παιδεία που δεν έχει Θεό καταντάει να είναι καταναγκασμός και δαιμονική κατάσταση.
 


Στην Ενορία μας ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών περιλαμβάνει την Τετάρτη το βράδυ, 29 Ιανουαρίου, Ιερά Αγρυπνία ενώ την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Ενορίας μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου