Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Κοπή βασιλόπιτας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

vasilopita agios dimitrios 21
Δήμητρα Παναγοπούλου

Μέσα σε ευφρόσυνο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, η τελετή κοπής της βασιλόπιτας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον προϊστάμενο του ναού Πρωτοπρ. π. Δημήτριο Αρώνη, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε τις δραστηριότητες που επιτελούνται την ενορία, όπως κατηχητικές νεανικές συνάξεις, χορωδία, χορευτικά, Κοινωνικό φροντιστήριο, μαθήματα μουσικών οργάνων, Βυζαντινή μουσική, Αγιογραφία, τμήμα ψηφιδωτού, ζωγραφικής και νοηματικής γλώσσας, θεατρικό εργαστήρι.
Ανέφερε επίσης ότι τελούνται καθημερινά στον ναό Θεία Λειτουργία και Εσπερινός, κάθε Τρίτη Ερμηνεία του Μεγάλου Κανόνος και παράκληση στην Αγία Βαρβάρα, κάθε Τετάρτη Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας και παράκληση στην Παναγία των Βλαχερνών, κάθε Πέμπτη Ερμηνεία Επιστολής Απόστολου Παύλου και παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.
Στη συνέχεια οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης και Πρωτοπρ. π. Χαρίτων Παππάς, ευλόγησαν την βασιλόπιτα, της οποία το φλουρί “έπεσε” στον Άγιο Δημήτριο.
Ο π. Πολύκαρπος ευχήθηκε σε όλους ο νέος χρόνος να είναι δημιουργικός, πνευματικός και καρποφόρος για τις οικογένειες μας για την πατρίδα.

Ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα από την Νεανική Ορχήστρα Εγχόρδων Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά υπό την Διεύθυνση της κας Σταυρούλα Μέντη.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση δώρων και με τις ευχές σε όλους ο προστάτης της Ενορίας Άγιος Δημήτριος να αγιάζει την προσπάθεια τους και να ενισχύει την πολύτιμη διακονία τους.

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου