Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πρόγραμμα ημέρας

 

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Πειραιώς: ''Ομιλούν για την Εκκλησία άνθρωποι άγευστοι της χάριτος του Θεού''.


pireos open

Στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN μίλησε σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας.
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη ότι ο ιος μεταδίδεται από το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας, όπως δήλωσε και ο Γενικός Διευθυντής του Παστέρ κ. Μεντής.
«Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ μα ποτέ ασθένεια από την Θεία Κοινωνία. Εγώ καταλύω τα Άγια επί σαράντα χρόνια, έχουμε δύο νοσοκομεία εδώ, το Μεταξά και το Τζάνειο όπου οι ιερείς κοινωνούν ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες και ουδέποτε έχουν ασθενήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ιερέα της Σπιναλόγκα π. Χρύσανθο Κατσουλογιαννάκη, ο οποίος μεταλάμβανε τους λεπρούς όταν ακόμη δεν είχε εφευρεθεί η θεραπεία της νόσου και ουδέποτε ασθένησε.

«Άνθρωποι άμοιροι και άγευστοι της αγιοπνευματικής εμπειρίας και της χάριτος του Θεού ομιλούν για αυτά τα θέματα. Ασφαλώς κάνουν λάθος, εμείς που ζούμε αυτή την χάρη και την εμπειρία σας πληροφορούμε ότι η υπερβατική αλήθεια υπερβαίνει την κτιστή πραγματικότητα» πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
Δείτε την συνέχεια των δηλώσεων του Σεβασμιωτάτου στο παρακάτω βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου