Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πρόγραμμα ημέρας

 

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Οι εχθροί της Αλήθειας και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγουν οι "πύλες της κολάσεως" κατά της Εκκλησίας και ιδιαίτερα της Θείας Μεταλήψεως. 
Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν έκανε την εμφάνισή της η «μάστιγα του αιώνα», η φοβερή ασθένεια του HIV/AIDS, που προκάλεσε χιλιάδες θανάτους, τρόμο και πανικό,είχαμε τον ίδιο πόλεμο και δώσαμε ο καθένας από το μετερίζι του μάχες. 
Την εποχή εκείνη στο άκουσμα και μόνο της ασθένειας οι περισσότεροι έτρεχαν να κρυφτούν .
Οι φορείς του θανατηφόρου,τότε, ιού μπήκαν αμέσως στο περιθώριο. Ακόμα και οι στενοί τους συγγενείς απέφευγαν να τους πλησιάσουν με την αγάπη και στοργή που χρειάζεται ένας άνθρωπος που βρέθηκε αγκαλιασμένος με μια δύσκολη ασθένεια. 

Η έλλειψη ενημέρωσης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία οι εχθροί της Αλήθειας οι γνωστοί "προοδευτικοί" να εξαπολύσουν τις ίδιες επιθέσεις κατά της Θ. Κοινωνίας, μόνο οι "Αρβύλα " έλλειπαν όλα τα άλλα ίδια και χειρότερα αφού μέχρι επερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν. 
Άδικα η Εκκλησία τους προκαλούσε σε υγιεί διάλογο και Επιστήμονες με γνώσεις επί του θέματος προσπαθούσαν όπως και τώρα να τους ηρεμήσουν, οι νηφάλιες φωνές για αυτούς ήταν γραφικές και βέβαια όταν ο χρόνος τους έβγαλε ψεύτες λούφαξαν κανείς δεν είχε τον ανδρισμό να κάνει χαρακίρι για τον σκανδαλισμό αθώων ψυχών που προκάλεσε η να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Μεγάλο Αδικημένο που συνεχίζει να δίνει το Σώμα και το Αίμα Του για όλους. 
Πάντα στην ιστορία θα υπάρχει ένας Ιούδας κι ένας Χριστός που θα περιμένει την επιστροφή του.
Τα χρόνια πέρασαν ο πειρασμός ήρθε ξανά μα μη θροείσθε, μη φοβάστε συννεφάκι είναι και θα χαθεί . 
Χριστός Ανέστη ! Αυτή είναι η απάντησή μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου