Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Η εορτή της Αγίας Σκέπης στον Ναό μας.

 

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθηκε στον Ιερό μας Ναό, η εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Αγίας Σκέπης και Ελευθερώτριας με αφορμή και την εορτή Της αλλά και την επέτειο του Αλβανικού Έπους του 1940, της αντίστασης της Πατρίδας μας εναντίον των Ιταλών που επιτέθηκαν εναντίον της χώρας μας.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε μα συναισθηματική φόρτιση καθώς μέσα από ιστορικά γεγονότα αναφέρθηκε στις μέρες εκείνες, την ενότητα του ελληνικού λαού, την προστασία της Ελλάδας από την Υπεραγία Θεοτόκο, για τις ηρωϊκές μορφές του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου μνημονεύοντας μορφές τόσο από τον χώρο τον πολεμικό αλλά και το0ν εκκλησιαστικό.

 

Η Ελλάδα αντιστάθηκε απέναντι σε τρεις κατακτητές, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς αλλά και τους Βουλγάρους δείχνοντας το τι σημαίνει η Ελληνική ψυχή σε όλη την οικουμένη γράφοντας μία ξεχωριστή Ιστορία. Αλλά και πόσο βαθειά ήταν η πίστη των Ελλήνων και των Ελληνίδων στην Υπεραγία Θεοτόκο και τον Σωτήρα Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ψάλθηκε η ευχαριστήριος Δοξολογία και όλοι οι πιστοί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου