Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση Μπάιντεν – Οικουμενικού Πατριάρχη στο Λευκό Οίκο.

baiden batholomaios

 

Κανονικά συνέχισε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έπειτα από τη σύντομη νοσηλεία του και πραγματοποίησε τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ ζεστό κλίμα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, σε ανάρτησή του στο twitter να σημειώνει πως ο Βαρθολομαίος έθεσε στον κ. Μπάιντεν την ανάγκη άμεσων ενεργειών των πολιτικών ηγεσιών στην κλιματική κρίση, την προώθηση των εμβολίων εναντίον της COVID - 19 στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Πριν μεταβεί στο Λευκό Οίκο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνάντησε και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο κ. Μπλίνκεν έπλεξε το εγκώμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη, και θυμήθηκε την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη το 2011, μαζί με τον τότε αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όπου ο Παναγιότατος τους είχε υποδεχθεί στο Φανάρι.

Οπως μεταδίδει το ekirikas, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε την πάγια αρχή της αμερικανικής κυβέρνησης να υπερασπίζεται το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, τόσο στην εξωτερική πολιτική, όσο και εντός της χώρας, αναφερόμενος στον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Θρησκευτική ελευθερία

«Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται σθεναρά την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας και το κάνουμε μέσα από την εξωτερική μας πολιτική, όπως επίσης και στην ίδια τη χώρα μας. Η εκκλησία του Παναγιοτάτου εκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, και εδώ στις ΗΠΑ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον αμερικανό αξιωματούχο για τη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και έκανε αναδρομή και στις προηγούμενες επισκέψεις του στην Ουάσιγκτον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είμαστε ευγνώμονες στην αμερικανική διακυβέρνηση, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για τη συνεχή υποστήριξη προς τον Οικουμενικό Θρόνο, τις ιδέες και τις αρχές τις οποίες προσπαθούμε να προστατεύσουμε, αγωνιζόμενοι την ίδια ώρα να επιβιώσουμε στην ιστορική μας έδρα, την Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πηγή:  romfea.gr 


baiden barth3

me yfipex usa bartholomaios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου