Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ.


Η Γερόντισσα Γαβριηλία ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος με απεριόριστη αγάπη προς τον πλησίον. Έλεγε ότι κάποτε οι άγγελοι της είπαν ότι αυτό που μετράει πιο πολύ είναι το ποσόν και το ποιόν της αγάπης που δίνεις στους άλλους χωρίς διακρίσεις !

Κάποτε την είχε χαρακτηρίσει ένας άλλος ιεραπόστολος
" κακή Χριστιανή ", γιατί σε αντίθεση με τους άλλους ιεραπόστολους στην Ινδία, άλλων θρησκειών που γνωρίζανε πολλές ντόπιες διαλέκτους εκείνη δεν ήξερε καμία και μιλούσε μόνο Αγγλικά. Η Γερόντισσα Γαβριηλία του απάντησε ότι ξέρει πέντε γλώσσες : 

" Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ, Η ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ, Η ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ Κ Η ΠΕΜΠΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ".

Μ’ αυτές τις πέντε γλώσσες γύριζε όλον τον κόσμο. Τότε ο ιεραπόστολος της ζήτησε να ξαναπεί αυτές τις " πέντε γλώσσες "για να της γράψει…

Η Γερόντισσα Γαβριηλία είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό και γι’ αυτό ποτέ δεν κρατούσε χρήματα πάνω της. Όλα της τα έδινε Εκείνος, έλεγε, εκείνη το μόνο που έκανε ήταν να αφεθεί στα χέρια Του. Αεροπορικά εισιτήρια, τροφή, κατάλυμα και ότι άλλο της χρειαζόταν της το έδινε ο Θεός.

Ποτέ δεν μιλούσε σε άλλους για τον Χριστό αν δεν της το ζητούσαν οι ίδιοι. Έκανε σημαντικές γνωριμίες (Μητέρα Τερέζα, Sivananda, Baba Amte).

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ ΕΙΠΕ…
Δεν μπορώ να πηγαίνω πίσω με το μυαλό μου, γιατί ζω την στιγμή… Το Χθές, δεν υπάρχει. Το Αύριο, είναι του Θεού, όπως και το Χθες ήταν… Και κάθομαι ήσυχα ! Στο Αιώνιο Παρόν του Θεού ! 

Ούτε σκέψη, ούτε τίποτα. Μη μεριμνάτε, λέει ο Κύριος… Εγώ θα μεριμνήσω για όλα… κι εγώ το βάζω σε πράξη. Κάθε τόπος μπορεί να γίνει τόπος Ανάστασης. Φτάνει να ζείς την Ταπείνωση τού Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου