Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

4η Επέτειος Ενθρονίσεως της Παναγίας των Βλαχερνών στον I.N. Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

enthronisi blaxernon 152

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε χθές Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, η 4η επέτειος ενθρονίσεως του Ιερού και θαυματουργού Εικονίσματος της Παναγιάς των Βλαχερνών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα με την Ακολουθία της Λιτής και τα Εγκώμια προς τιμήν της Παναγίας των Βλαχερνών.

Στην συνέχεια στις 6:30 τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ. Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιηθηκε η Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας των Βλαχερνών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στο Θείο λόγο του αναφέρθηκε στην επέτειο αυτή της ιστορικής εικόνας της Κυρίας Θεοτόκου που η ευλάβεια και η πίστη των πατέρων και προγόνων μας από τα ευλογημένα χώματα της Μικρασίας έφεραν στην πόλη του Πειραιά για να συνεχίζει να ειναι προστάτης των παιδιων της στην Πατρίδα.

Ανέφερε στην συνέχεια ότι οι πιστοί βλέποντας το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ατενίζουν τον ουρανό, το μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και συνειδητοποιούν την μεγάλη ευλογία που προσέφερε στο ανθρώπινο γένος.

Αναφέρθηκε επίσης στο προσκύνημα της Παναγίας των Βλαχερνών όπου η ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας διασώζει τα θαύματα που επετέλεσε εναντίον όσων θελησαν να καταλύσουν την ασφάλεια της Βασιλεύουσας, η οποία εδω και εξι αιώνες βρίσκεται κάτω από την κατοχή ενός λαού που με την βία προσπαθεί να υπερισχύσει.

Τέλος προετρεψε ολους τους πιστούς να εμπιστευθούν την ζωή τους στην Παναγία που παραμένει μητέρα άγρυπνη για όλα τα παιδιά της. Και τα παιδιά της να της προσφέρουν την καρδιά τους σε Εκείνον που φέρει παντα στην αγκαλια της, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Δημήτριος Αρώνης, και οι εφημέριοι του Ιερού Ναού ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοπρεσβ. π. Χαρίτωνας Παππάς, ο Πρωτοπρεσβ. π. Βασίλειος Πιτσικάλης και ο πρεσβ. π. Αντώνιος Σταματόπουλος.

Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Αρώνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ που λάμπρυνε την πανήγυρη της Παναγίας των Βλαχερνών με την παρουσία του για τέταρτη χρονιά.

Τέλος να αναφερθεί ότι αύριο το πρωί θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ στις 18:00 το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο τελος της Ιεράς Παρακλήσεως θα διανεμηθεί στους πιστούς εορταστικό γεύμα, γιορτη, προς τιμή της Παναγίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου