Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΒΕΑΚΕΙΟ 2022 - Η συμμετοχή της Ενορίας μας στην 35η Γιορτη Νεολαίας, μνήμη Μικρασίας.(Α΄ μέρος)

 

 
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η 35η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Ο φετινός εορτασμός είχε αναφορά στην συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Μία μνήμη ιστορική αλλά και μια ευθύνη για τους σύγχρονους Έλληνες.
Και φέτος η συμμετοχή της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς ήταν ιδιαίτερη και εντυπωσιακή. Η Ενορία μας συμμετείχε με ένα θεατρικό δρώμενο αναφορά στους πρόσφυγες που έφθασαν στον Πειραιά και στην συνέχιση της ζωής, της πορείας του Σταυρού και της Ανάστασης όπως βιώνεται μέσα στην ορθόδοξη Πίστη μας.
Εντυπωσιακή η παρουσία 100 και πλέον πρωταγωνιστών του θεατρικού δρώμενου, νέοι από την Ενορία μας όλων των ηλικιών. Παιδιά του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Φοιτητές όλοι τους από τις ενοριακές νεανικές μας προσπάθειες μαζί με παλαιότερα στελέχη του νεανικού μας έργου καθώς επίσης και συνεργάτες της Ενοριακής μας Νεανικής προσπάθειας αποτελούσαν το υπερθέαμα που παρηκολούθησαν οι θεατές του Θεάτρου και οι οποίοι επισφράγισαν την προσπάθεια των παιδιών μας με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους και τα καλά σχόλια που ακούσθηκαν.




Η θεατρική απόδοση του έργου, η εκτέλεση των παραδοσιακών χορών, η ερμηνεία των ρόλων ηταν κάτι που έκανε όλους μας να χαρούμε και να νοιώσουμε τον παλμό των παιδιών μας και να εμπνευσθούμε από τα μηνύματα που έρχονταν από την πλοκή του δρώμενου.

Η προσπάθεια των παιδιών μας αυτόν τον μήνα έφερε το επιθυμητό και ποθητό αποτέλεσμα που ήταν η πρωτότυπη αυτή παρουσία, η χαρά και η ικανοποίηση που έζησαν τα παιδιά μας και ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η παρουσία τους στους θεατές του Βεακείου Θεάτρου.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου