Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Η αιρετική ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ πολεμεί την Εκκλησίαν.

 


του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Η Προτεσταντική αίρεση με την ονομασία ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’, πραγματοποιεί προσηλυτιστική εκστρατεία κατά τον Ιούλιο του 2022 από 3 έως 9 Ιουλίου.

Η αιρετική αυτή εκστρατεία φέρει την ονομασία ‘’Operation Joshua 2022 – Kάθε σπίτι’’, και πραγματοποιείται στους Νομούς Καρδίτσας, Άμφισσας και Φθιώτιδας.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για προστασία του χριστεπωνύμου πληρώματος από την αιρετική αυτή οργάνωση.

Η αιρετική οργάνωση ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ δραστηριοποιείται από το έτος 2008 στην Ελλάδα, κάνοντας αρχή από την Πελοπόννησο κατά τα έτη 2008, 2009 και 2010. Κατ’ έτος πραγματοποιούν προσηλυτιστική εκστρατεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως στα Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Χαλκιδική, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πιερία, Σιδηρόκαστρο, Φιλίππους, Θάσο κλπ.

Για παράδειγμα το έτος 2019 πραγματοποίησαν εκστρατεία η οποία έφερε την ονομασία ‘’Joshua 2019’’ η οποία ερμηνεύεται ‘’Ιησούς του Ναυή 2019’’, στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Άρτας. Όλες οι εκστρατείες της αιρετικής αυτής οργάνωσης φέρουν την ονομασία του Ιησού του Ναυή.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο καταγράφουν σε απόλυτους αριθμούς, τον αριθμό των οικιών που επισκέφθηκαν, πόσες Καινές Διαθήκες δικές τους διένειμαν και ακόμα πόσα χιλιόμετρα έχουν διανύσει, στοιχεία τα οποία δημοσιεύουν στους διαδικτυακούς ιστότοπούς τους.

Καλούν την Εκκλησία ‘’πνευματικά δεσμά αιώνων’’. Οι αιρετικοί αυτοί ζητούν συνεργάτες διαμέσου των δικών τους διαδικτυακών ιστότοπων, για να ‘’φέρουν’’, όπως λένε το ‘’φως του Λόγου του Θεού σ’ ένα σκοτεινό έθνος’’.

Να υπενθυμίσομε ότι κατά την αιρετική προσηλυτιστική εκστρατεία του Ιουλίου του 2015 με την ονομασία ‘’Ιησούς του Ναυή 6’’, ομιλούσαν για ‘’εκχριστιανισμό’’ των Ορθοδόξων Χριστιανών της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου.

Είναι όμως οι μόνοι αιρετικοί που βρίζουν και πολεμούν την Εκκλησία; Υπάρχουν και χειρότερες από αυτή αιρετικές κοινότητες στο συγκρητιστικό συνονθύλευμα του Π.Σ.Ε. Για παράδειγμα οι αιρετικοί Πεντηκοστιανοί, αποκαλούν την Μία Αγία Εκκλησία «Βαβυλώνα», ακόμα και «πόρνη».

Είναι γνωστό ότι πολλές προτεσταντικές ομάδες επιδίδονται σε προσηλυτιστικές δραστηριότητες σε βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών. Κατά τα άλλα όσοι εκ των Ορθοδόξων επιμένουν στον οικουμενισμό, επαίρονται για τη διακήρυξη του έτους 1982 της ‘’Επιτροπής Παγκόσμιας Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού’’ του Π.Σ.Ε., η οποία ομιλούσε για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι». Με τους πολυδιασπασμένους αιρετικούς Προτεστάντες, αλλά και με τους άλλους αιρετικούς, του Π.Σ.Ε., θα δοθεί «ιεραποστολική μαρτυρία»;

Πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με παρόμοιους της αιρετικής οργάνωσης ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ ή και χειρότερους ακόμα αιρετικούς, στα λεγόμενα ‘’κοινά’’ προγράμματα, για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι» του Π.Σ.Ε.; «Τις κοινωνία φωτί προς σκότος;» (Β΄ Κορ.).

Μπορεί να καλέσει μια τέτοια αιρετική κοινότητα, όπως την αιρετική οργάνωση ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’ ως ‘’ετερόδοξη εκκλησία’’; Μπορούν να αναγνωριστούν στοιχεία αληθούς εκκλησίας σε τέτοιες αιρετικές κοινότητες; Μπορεί κανείς να επαναλάβει τη βλάσφημη εκκλησιολογική στρέβλωση της Δήλωσης του Τορόντο που αναφέρει ότι, το Σώμα του Χριστού θα οικοδομηθεί από τις πνευματικές σχέσεις με αιρετικές κοινότητες μέλη του Π.Σ.Ε., για παρόμοιες κοινότητες με αυτή την προτεσταντική ομάδα;

aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου