Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ο Επίσκοπος Ωρεών στην λιτανεία τού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.


 

Με την μεγαλοπρεπή λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας και του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Στον μεθεορτο εσπερινό και την λιτάνευση των εικόνων προεξηρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Με την επάνοδο της λιτανείας στο ναό ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος κήρυξε αναφερόμενος στην φράση “Ανέτειλε η παγκόσμιος χαρά”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “πώς είναι εύκολο να χαρεί κανείς σε τέτοιες εποχές όταν ο καθένας θέλει όλο και περισσότερο και με τίποτα δεν ικανοποιείται”. Πρόσθεσε ότι”Ο Άγιος μεγαλομάρτυς Δημήτριος ήταν ένας άνθρωπος χαράς, παρόλο που κακοπαθησε και μαρτύρησε για τον Χριστό. Και αυτό συμβαίνει διότι είχε μεγάλη πίστη στον Χριστό, είχε πνεύμα μαθητείας και αντλούσε δύναμη από την συμμετοχή στο Σώμα της Εκκλησίας. Και εκτός από την πίστη και την μαθητεία, ομολογούσε την πίστη και ιδιαίτερα στους νέους ώστε να γνωρίζουν κι εκείνοι τον Χριστό.

Βλέποντας την μεγάλη συμμετοχή νέων στην ιερές ακολουθίες ο κ. Φιλόθεος επεσήμανε “Πόση ευλογία γεμίζει την Εκκλησία η παρουσία και συμμετοχή των νέων παιδιών και παράλληλα μας γεμίζουν χαρά” ενώ ευχήθηκε τέλος”Κοιτάζοντας τα πρόσωπα των Αγίων και της Κυρίας Θεοτόκου να γεμίζουμε χαρά ελπίδα θάρρος”.

Εκ μέρους των εφημεριών του Ναού ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης αναφέρθηκε στα δύο χρόνια της πανδημίας λέγοντας ότι ξαναβρίσκουμε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη μας. Παρόντες ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μωραλης, ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφαδος, εκπρόσωποι των Ενόπλων, οχήματα του Πολεμικού Ναυτικού και της πυροσβεστικής. Άγημα του στρατού.

Πηγή:  arxon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου