Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Η πολυπόθητη γαλήνη και ηρεμία!

 

 

Όλοι οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς και επίμονα την γαλήνη και την ηρεμία.Κανένας που έχει τα λογικά του δεν θέλει την ταραχή και την αναστάτωση.

Αυτές οι καταστάσεις όμως είναι κυρίως εσωτερικές.Επιδρά οπωσδήποτε στην κατάσταση της ψυχής μας και η εξωτερική γαλήνη.

Η ηρεμία του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε,βοηθά σημαντικά και αποτελεσματικά στο να επιτύχουμε την εσωτερική ηρεμία.

Η ειρήνη όμως μέσα μας είναι δώρο του Θεού σε όσους έχουν τακτοποιήσει σωστά τα διάφορα ζητήματα και η συνείδησή τους επιβεβαιώνει ότι δεν αδίκησαν κάποιον με πράξεις ή με λόγια και δεν προξένησαν γενικά λύπη στους διπλανούς των με την κακή και απάνθρωπη συμπεριφορά τους.

Πολλές φορές με τον τρόπο που φερόμαστε στους άλλους,χωρίς να το θέλουμε, προξενούμε βλάβη στον ίδιο τον εαυτό μας.Μπορεί τότε να τα βάζουμε με τους άλλους,όμως το φταίξιμο είναι όλο δικό μας.


Πρέπει να μη λησμονούμε ότι όταν ο άνθρωπος δεν αδικεί ο ίδιος τον εαυτό του με τις πράξεις και την επιπόλαιη και απερίσκεπτη συμπεριφορά του,κανένας δεν μπορεί να τον αδικήσει και να τον βλάψει.
Δεν είναι σωστό λοιπόν να τα φορτώνουμε όλα στο άψυχο περιβάλλον και στους άλλους.Την κύρια ευθύνη την έχουμε εμείς που με τον τρόπο που φερόμαστε δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να υπάρχει μέσα μας η πολυπόθητη γαλήνη και ηρεμία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου