Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

 

 

- Γέροντα σήμερα στη διαλογή των ελιών κατέκρινα μερικές αδελφές, γιατί έβλεπα ότι δεν έκαναν προσεκτικά τη δουλειά τους.
- Κοίταξε να αφήσεις τις κρίσεις και τις κατακρίσεις ,γιατί μετά θα σε κρίνει και σένα ο Θεός. Εσύ δεν βάζεις καμιά ελιά λίγο χαλασμένη με τις καλές;
- Όχι Γέροντα προσέχω να μη βάζω.
- Αν μας κάνει τέτοιο καλό διάλεγμα ο Χριστός στην Κρίση ,Χαθήκαμε !Ενώ αν τώρα παραβλέπουμε τα σφάλματα των άλλων και δεν τους κατακρίνουμε θα μπορούμε να πούμε τότε στο Χριστό: " Χριστέ μου βάλε με και μένα σε καμία άκρη μέσα στον παράδεισο ". 

Θυμάστε τι γράφει το γεροντικό για έναν αμελή μοναχό που σώθηκε επειδή δεν κατέκρινε. Οταν ηρθε η ώρα να πεθάνει ήταν πολύ χαρούμενος και ειρηνικός .
Τότε ό Γέροντας του για να ωφεληθούν οι Πατέρες που είχαν μαζευτεί από τα γύρω κελιά τον ρώτησε: "Αδελφέ πώς δεν φοβάσαι τον θάνατο, αφού έζησες με αμέλεια; ".
Και ο αδερφός του απάντησε:
Είναι αλήθεια ότι έζησα με αμέλεια. Από τότε όμως που έγινα μοναχός προσπάθησα να μην κατακρίνω κανέναν οπότε τώρα θα πω στο Χριστό : Χριστέ μου ,είμαι ένας ταλαίπωρος, αλλά τουλάχιστον την εντολή Σου "μη κρίνετε, ίνα μην κριθείτε" την τήρησα .
Μακάριος είσαι, αδερφέ ,του είπε τότε ό Γέροντας, γιατί σώθηκες χωρίς κόπο. Γέροντα μερικοί πνευματικοί άνθρωποι, όταν βλέπουν κάποιον να ζεί αμαρτωλά, λένε: Ά, αυτός, έτσι που πάει είναι για την κόλαση!.


Αχ , αν οί κοσμικοί άνθρωποι θα πάνε στην κόλαση για τις καταχρήσεις , οι πνευματικοί άνθρωποι θα πάνε από τις κατακρίσεις....
Για κανέναν δεν μπορούμε να πούμε ότι θα πάει στην κόλαση . Ό θεός δεν ξέρουμε πως εργάζεται. Τα κρίματα του Θεού είναι άβυσσος .Κανένα να μην καταδικάζουμε γιατί έτσι παίρνουμε την κρίση από τα χέρια του Θεού .Πάμε να γίνουμε Θεοί .
Αν μας ρωτήσει ο Χριστός την ημέρα της Κρίσεως ας πούμε τη γνώμη μας.....

Αγίου Παϊσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου