Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - Δράμας Δωρόθεος: ''Ο λόγος του Θεού να καρποφορήσει μέσα στην ύπαρξή μας''

dramas pireas

 

Πειραίας - Ιάσονας Ντικούλης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς σηματοδοτώντας την έναρξη των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2023.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Μπόγρη, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Καραβαγγέλη, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαρίτωνα Παππά, Αιδεσιμ. Οικονόμο π. Αντώνιο Σταματόπουλο και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας π. Γεώργιο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Σπορέα, τονίζοντας πως η παραβολή αυτή είναι επίκαιρη διότι αυτή τη περίοδο οι αγρότες σπέρνουν τη γη. Έτσι και ο Θεός μέσα από την εκκλησία σπέρνει τον λόγο Του.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι για να ζήσει ο άνθρωπος χρειάζεται πνευματική τροφή. Ο Θεός είπε να γεννηθεί το φως και εγέννετο. Όλα δημιουργήθηκαν με τον λόγο Του.

Στη συνέχεια ερχόμαστε στα χρόνια του Χριστού ο οποίος μας διδάσκει τις εντολές Του, τον λόγο Του, όπως τα περιγράφουν οι Ευαγγελιστές Ματθαίος και Λουκάς.

Εάν τηρήσουμε τον λόγο Του θα ζήσουμε όχι μόνον βιολογικά αλλά και πνευματικά. Για να καρποφορήσει ο λόγος του Θεού χρειάζεται καλή Γη, εύφορη Γη και αυτή η εύφορη Γη είναι η καρδιά μας, ο εαυτός μας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ''Ο λόγος του Θεού να καρποφορήσει μέσα στην ύπαρξή μας. Χρειαζόμαστε τις προϋποθέσεις της Παναγίας μας. Ο Άγιος Δημήτριος είχε άμεση σχέση και επαφή με την Παναγία.''

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου εντός του Ιερού Ναού και τέθηκε εις προσκύνηση των πιστών μέχρι τη λήξη των Δημητρίων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Υποδοχή της Παντίμου, Αχειροποιήτου, Ιεράς και Σεβασμίας Εικόνος της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, προερχόμενη από την ομώνυμη Ιερά Μονή, στην συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Ροδόπης και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία και Ιερά Παράκλησις στον Ιερό Ναό.

Πηγή: romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου