Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Η Μακεδονία του Αιγαίου.

 

silianofkaΗ πρόεδρος των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα

Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λαζαρίδης


Η Ελλάδα του 2024 συνεχίζει αδιάλειπτα να απειλείται ευθαρσώς και χωρίς υπαινιγμούς.

Οι Σλάβοι γείτονες έφτασαν θρασύτατα σήμερα να θεωρούν, ότι η ονομασία (Βόρειο-Μακεδόνες) τους εκμηδενίζει και τους περιορίζει ιστορικά και γεωγραφικά.

Με τις αλυτρωτικές βλέψεις τους, δηλώνουν αδιστάκτως, ότι είναι ο σλαβόφωνος εκείνος λαός με τις καθαρές γεωγραφικές διεκδικήσεις.

Είναι καιρός που δήλωσαν ότι αποτάσσονται για αυτούς τη μισητή προσθήκη (Βόρειο-Μακεδόνες), και αυτοανακηρύχθηκαν «οι Μακεδόνες του Αιγαίου» και ποιος και γιατί να τους κατηγορήσει;

Εμείς πρώτοι οι νεοέλληνες, δε ρίξαμε τη βαριά Πρεσπική ταφόπλακα στην Μακεδονική ταυτότητα, ύπαρξη και ιστορία;

Στο τέλος το ανιστόρητο θράσος τους θα φτάσει, μέχρι να «εκμακεδονοποιήσουν» ακόμη και αυτήν την Κύπρο, εάν βέβαια τους αφήσει να απλώσουν χέρι διεκδίκησης η άλλη…. «μεγάλη κυρία», η «Μεγάλη Αποικιοκρατία!!»

Βέβαια γελάνε και οι γλάροι του Αιγαίου με τα ανιστόρητα καμώματα των Σλάβων «αδελφών», που ενδύονται και τον ορθόδοξο «αδελφικό μανδύα».

Φίδια που έχουμε στον κόρφο μας και υπογράψαμε συμφωνία μαζί τους!!! Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία να δούμε προσεχτικά αυτή την αξίωση τους ως «Μακεδόνες του Αιγαίου.»

Αρχικά αν εξετάσουμε ενδελεχώς, παρατηρούμε ότι η αλυτρωτική πολιτική τους ξεκινά δεκαετίες πριν, σε μία πορεία αργή, σταθερή και ύπουλή, σαν το σαράκι που τρώει εσωτερικά το ξύλο και στο τέλος διαλύει το οικοδόμημα.

Πάντα και χωρίς εσωτερικά κωλύματα και αναστολές θα επιλέγουν να αυτοαναιρούνται μέσα από την εξωτερική πολιτική τους, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Ως εκ τούτου, για τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις τους, απεδείχθη λίαν ενοχλητική, σωστός κόλαφος και βδέλυγμα, η ονομαστική καπηλευτική προσθήκη, που οι ίδιοι συνυπέγραψαν στις Πρέσπες να ονομάζονται ως (Βόρειο-Μακεδόνες).

Μία ονομασία που εμείς… (προσδοκώντας τι, θα μάθουμε ποτέ την καθαρή αλήθεια γιατί;), ως νεοέλληνες και γνήσιοι ιστορικοί παραχαράκτες τους παραχωρήσαμε ελαφρά τη καρδία, (κατακρεουργώντας την αληθινή Ελληνική Μακεδονική ιστορία), διά της των ρημάδων χειρών «Πρεσπικής μας υπογραφής.»

Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε πως ότι συνυπέγραψαν στις Πρέσπες, τους άνοιξε ακόμη περισσότερο την όρεξη του αλυτρωτισμού και της ιστορικής τους καπηλείας. Μα έχει ο κάπηλος και άρπαγας της ιστορίας μπέσα και υπογραφή;

Ήδη αποκήρυξαν διά των αδίκων χειλέων της Σλάβας Σιλιάνφσκας την Πρεσπική συμφωνία, που τους έχει προκαλέσει αλλεργικές παρενέργειες στον αλυτρωτικό σλαβικό οργανισμό τους και την έχουν αποτάξει σαν τον διάβολο.

Εμείς διατείνονται είμαστε μόνο «Μακεδόνες» ξεχάστε το χαρακτηρισμό (Βόρειο). Ή είμαστε Μακεδόνες ή δεν είμαστε.

Τώρα αυτοανακηρυχθήκαμε και «Αιγαιοπελαγίτες Μακεδόνες». Μα εκείνοι φταίνε, ποιος δεν θα το τολμούσε;

Οι διεκδικήσεις και ο αλυτρωτισμός τους τώρα μόλις άρχισε να μας δείχνει φανερά τα δόντια του. Τρέξε τώρα κε Γεραπετρίτη να συμαζέψεις τα άπλυτα και ασυμμάζευτα. Εις μάτην όμως!!

Το τολμούν διότι εμείς πρώτοι εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να ελπίζουν, για αυτήν την ανιστόρητη και θρασύτατη σλαβική καπηλεία στο Ελληνικότατο Αιγαίο!!

Εμείς δεν είμασταν που σπεύσαμε όλο χαρά και εθνική υπερηφάνεια να ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου ή του διαβόλου καλύτερα, υπογράφοντας δια της ανιστόρητης και επαίσχυντης συνθήκης των Πρεσπών, το θάνατο της ιστορικότητας της ένδοξης Ελληνικής Μακεδονίας;

Μίας συνθήκης που τους έδινε αρχικά με κλοπιμαίο τρόπο το δικαίωμα να αποκαλούνται ανέλπιστα και από το πουθενά Βόρειο-Μακεδόνες;

Ο κλέφτης όσο του δίνεις τόσο θα διεκδικεί για να σε αφήσει στο τέλος ρακένδυτο. Μα δεν ήξεραν οι ιθύνοντες όταν υπέγραφαν, πως όταν ανοίγεις την πόρτα σου στον άρπαγα θα σου ρημάξει και τη στέγη; Έφτασαν και μας ρήμαξαν ολόκληρο το εθνικό στερέωμα!!!

Όταν σου δίνει η Ελλάδα δια της υπογραφής της το δικαίωμα να εισχωρήσεις στα εθνικά και ιστορικά σπλάχνα της και να ονομάζεσαι Βόρειο-Μακεδόνας.

Γιατί να μην σου ανοίξει η όρεξη να συμπεριλάβεις στην αλυτρωτική πολιτική σου ατζέντα, τη Μακεδονία το Αιγαίο, αργότερα το Ιόνιο, ύστερα τη Θράκη, εάν σε αφήσει ο Ερντογάν, εκτός εάν γίνει συνεταιρικά!!!

Μόνο ο Ερντογάν θα διεκδικεί όλο το Αιγαίο με την γελοιότητα του αφηγήματος της «Γαλάζιας Πατρίδας;» Το «Μακεδονικό Αιγαίο» είναι μόνο η αρχή της αλυτρωτικής ατζέντας για τους Σλάβους γείτονες, που εργάζονται αργά και μεθοδικά.

Όποιος διεκδικεί το απέδειξε η ιστορία κατάφωρα, εκείνος θα καταλαμβάνει και όποιος παρατηρεί παθητικά εκείνος θα συρρικνώνεται.

Εάν δεν συμμορφωθούν οι πολιτικοί μας και με διάθεση εθνικής ενότητας και εθνικής υπευθυνότητας δεν αντιμετωπίσουν τα εθνικά μας θέματα, τότε θα παραδώσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους μία Ελλάδα όμοια με αυτήν που παρέλαβε ο Κολοκοτρώνης.

Μόνο που τώρα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, δεν διαφαίνονται να υπάρχουν Κολοκοτρώνηδες στον ορίζοντα για να σώσουν ότι σώζεται.

Πηγή: romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου