Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πρόγραμμα ημέρας

 

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Μεγαλειώδης Λιτανεία στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς.

 litaneia peiraias 1

 

Πειραιάς | Ιάσονας Ντικούλης


Με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024, ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Κανάλας από το νησί της Κύθνου, στους δρόμους του Πειραιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Αχελώου κ. Νήφων πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και από άλλους Ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς, ενώ στο τέλος της Ιεράς ακολουθίας έγινε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων.

Στην Λιτανεία συμμετείχαν οι Στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, το Πυροσβεστικό Σώμα, ένοπλο Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιώς και του Πολεμικού Ναυτικού, τα σχολεία της ενορίας, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων και εκατοντάδες ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών.

Λίγο πριν την απόλυση σε σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως ο Άγιος Δημήτριος είχε όλη τη ζωή μπροστά του και όλες τις προοπτικές, όμως προτίμησε να επιλέξει το δρόμο του Θεού, να προσφέρει την ομολογία Του, τη ζωή και το μαρτύριο του, θυσία για την εκκλησία. Έτσι μας προέτρεψε κι εμάς σήμερα να είμαστε εκείνοι που θα ομολογούμε μέσα σε αυτόν τον κόσμο, με τις νέες ιδεολογίες που βρίσκονται στο προσκήνιο, την ύπαρξη του Ευαγγελίου και τον αληθινό Θεό.

«Να αγωνιστούμε πνευματικά, να ξεριζώσουμε από την καρδιά μας ό,τι μας χωρίζει από τον Χριστό για να βρεθούμε στη Βασιλεία των ουρανών», υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος τόσο ο κλήρος, όσο και ο ευσεβής λαός έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο αλλά και το τροπάριο της Παναγίας μας «Τη Υπερμάχω...».

Πηγή: romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου