Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα λευκό περιστέρι της Κρήτης «χαιρέτησε» τον Πατριάρχη του Γένους.

 

Και ξαφνικά την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισέρχονταν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, ένα λευκό περιστέρι «προσγειώθηκε»...πάνω στο Ιερό Ευαγγέλιο που κρατούσε ο Ιερέας. Κλήρος και λαός ξαφνιάστηκε από το γεγονός ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε το Ευαγγέλιο και κοίταζε χαμογελώντας το περιστέρι που έστεκε αγέρωχο επί του Ιερού Ευαγγελίου.

Όταν ο Ιερέας που κρατούσε το Ευαγγέλιο άρχισε να περπατά προς το Καθολικό της Μονής το περιστέρι ανέβηκε στον ώμο του και στη συνέχεια στο καλυμμαύχι του και παρέμεινε εκεί σαν να ήθελε να οδηγήσει αυτό τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς το Ναό.

Το περιστέρι δεν έφυγε ακόμα και όταν ο Ιερέας εισήλθε στο Ναό οπότε και κάποιος άλλος κληρικός το έπιασε, το κατέβασε από το καλυμμαύχι του και το απελευθέρωσε να πετάξει ξανά ψηλά προς τον γαλανό ουρανό της Κρήτης.

Το γεγονός προκάλεσε εντύπωση και χαμόγελα αφού Ιεράρχες και κληρικοί έκαναν λόγο για «χαιρετισμό» του περιστεριού στον Πατριάρχη που με την επίσκεψή του στο ιστορικό Μοναστήρι ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην μεγαλόνησο Κρήτη και λίγο αργότερα αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη και το μαρτυρικό Φανάρι.

Πηγή:tromaktikoblogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου