Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αγιορείτες στον Πρωθυπουργό για την φορολόγηση των Ιερών Μονών.



Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκο, συναντήθηκε πριν από λίγο Αντιπροσωπεία Μοναχών και Ηγουμένων του Αγίου Όρους.
Να αναφερθεί ότι στη συνάντηση παρέστη και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου.
Η Αγιορειτική Αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Μπαλτάκο για θέματα που αφορούν τα Μοναστήρια, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο φλέγον ζήτημα των ημερών για τους κατοίκους της Ιερισσού.
Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας π. Νικόδημος για το θέμα της Ιερισσού, μεταξύ άλλων τόνισε: "Το Άγιον Όρος επιθυμεί την ειρήνη και την ευημερία των κατοίκων."


Ενώ σημείωσε ότι στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, εργάζονται 9.000 άνθρωποι από τις γύρω περιοχές.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση των Αγιορειτών με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της φορολόγησης των Μονών, βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης.

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου