Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ: Μουσουλμάνοι αγοράζουν χριστιανικές εκκλησίες παντού.

ΗΠΑ: Μουσουλμάνοι αγοράζουν χριστιανικές εκκλησίες παντού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Εκτιμάται ότι ως το τέλος του αιώνα η κυρίαρχη θρησκεία στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι το Ισλάμ, δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι μουσουλμάνοι αγοράζουν χριστιανικές εκκλησίες και τις μετατρέπουν σε τζαμιά.
Ενδεικτικά παρουσιάζεται παρακάτω η τάση που επικρατεί σήμερα στις ΗΠΑ:
Η πρώην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Αγίου Παύλου, Μινεσότα, η οποία λειτούργησε 1886 -2013, είναι πλέον γνωστή ως το ισλαμικό κέντρο Darul-Uloom και φιλοξενεί μεγάλη προσέλευση πιστών κάθε εβδομάδα.
Ομοίως, η πρώην Καθολική Εκκλησία Αγίας Τριάδος στο Syracuse, Νέα Υόρκη, έχει μετατραπεί σε Masjid Isa Ibn Maryam.
«Ακόμη και αν οι σταυροί κόπηκαν από τα κωδωνοστάσια της εκκλησίας στο εξωτερικό και 10.000 σταυροί βάφτηκαν στο εσωτερικό, οι νέοι ιδιοκτήτες της 501 Park St. προσπάθησαν να αφήσουν ό, τι μπορούσαν και επαναχρησιμοποίησαν αυτά που δεν μπορούσαν ανέφερε το Syracuse.com. «Το ξύλο από τα στασίδια έχει χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτεί το πάτωμα, όπου οι Μουσουλμάνοι κάθονται για να προσευχηθούν».

«Ζωγράφοι εργάστηκαν για να κάνουν το βήμα, τον άμβωνα όπου στέκεται ο ιμάμης, να αναμειχθεί με τη λιθοδομή.» Και δύο εκκλησίες Βαπτιστών στο Louisville, Ky., έχουν μετατραπεί σε τζαμιά.
Η ζήτηση για τα τζαμιά οδηγείται κυρίως από πρόσφυγες από τη Συρία, τη Σομαλία και άλλες χώρες όπου το Ισλάμ είναι κυρίαρχη θρησκεία.
Και δεν είναι μόνο η ζήτηση που οδηγεί αυτή τη θρησκευτική μεταμόρφωση. Οι χριστιανικές εκκλησίες χρεοκοπούν καθώς οι Αμερικανοί γίνονται όλο και πιο κοσμικοί, που σημαίνει ότι είναι ευκαιρίες αγοράς για νεοαφιχθέντες μουσουλμάνους που ψάχνουν για μια εκκλησιαστική ιδιοκτησία να αποκαλέσουν σπίτι.
«Είμαστε στα πρόθυρα μιας μαζικής μεταβίβασης εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας», είπε ο πάστορας Todd Robertson της Εκκλησίας Βαπτιστών Αντιόχειας. «Μιλώ για ιδιοκτησία- κτίρια και τέτοια πράγματα – των εκκλησιών που, στην ακμή τους τη δεκαετία του ’50 και του ’60, εξερράγησαν από ανάπτυξη».
Συνολικά, οι Αμερικανοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί μειώθηκαν κατά οκτώ τοις εκατό από το 2007, σύμφωνα με το Pew Research Center.
Και, περιέργως, ο Πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα στις 21 Νοεμβρίου 2014, κατευθύνοντας όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να δημιουργήσουν » Κοινότητες Υποδοχής και πλήρους ενσωμάτωσης Μεταναστών και Προσφύγων».
Αυτό το εκτελεστικό διάταγμα συνέπεσε με μια λίστα 190 αμερικανικών «ανοιχτών πόλεων» που περιέχουν ομοσπονδιακά «κέντρα επεξεργασίας αιτήσεων ασύλου», συμπεριλαμβανομένων του Αμαρίλο, Τέξας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου