Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το συμπλήρωμα διατροφής που σας προστατεύει από τον κίνδυνο.


Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρα για τον ασθενή, αλλά η καθημερινή λήψη συμπληρώματος για βιταμίνη D μπορεί να τον βοηθήσει να μειώσει αυτό τον κίνδυνο, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι εκείνη η κατάσταση κατά την οποία η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να καλύψει τις ανάγκες του σώματος.
Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει, ότι η λήψη ημερήσιου συμπληρώματος σε βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο.
Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Heart Failure συνδέει τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στους ηλικιωμένους με υψηλότερη πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειας.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος ήταν 12 φορές υψηλότερος σε όσους ήταν ανεπαρκείς σε βιταμίνη D σύγκριση με άτομα με επαρκές επίπεδο.
Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει τα ευρήματα μιας προηγούμενης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition. Σε εκείνη, οι επιστήμονες βρήκαν επίσης μια σχέση μεταξύ της λήψης συμπληρωμάτων βιταμίνης D και του μειωμένου κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.
Η βιταμίνη D είναι σημαντική για τη ρύθμιση της ποσότητας ασβεστίου και φωσφόρου στο σώμα, σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Εκτός από καρδιακή ανεπάρκεια, η ανεπάρκεια σε βιταμίνη D μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυϊκής αδυναμίας, καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για Σκλήρυνση κατά Πλάκας αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με άλλη πρόσφατη μελέτη.
Πέρυσι, η αγγλική δημόσια υπηρεσία Υγείας “Public Health England” συνέστησε σε όλους να λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D, ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είναι μια ομάδα κινδύνου για ανεπάρκεια της εν λόγω βιταμίνης, μαζί με τα παιδιά, τις έγκυες γυναίκες και τα άτομα με σκούρο δέρμα.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απορρόφησης της βιταμίνης D είναι η έκθεση στον ήλιο. Εκτός από τα συμπληρώματα, πλούσιες διατροφικές πηγές βιταμίνης D είναι και τα λιπαρά ψάρια και τα αυγά.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου