Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Χάσαμε τον ρομαντισμό, σκοτώσαμε τη συναισθηματική μας ζωή!

 

 

π. Γεώργιος Χριστοδούλου

Στην Ελλάδα του 2021, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη αρκετοί πατεράδες που θα σπρώξουν το παιδί τους νωρίς σε έναν οίκο ανοχής για να γίνει "άνδρας".

Χωρίς συναίσθημα, χωρίς γνώση του γυναικείου φύλου το παιδαγωγούν στο να βλέπει τη γυναίκα σαν κομμάτι κρέατος που θα του ικανοποιεί τις σαρκικές ορέξεις όταν υπάρχει ανάγκη. 

Στην καλύτερη περίπτωση τον πιέζουν να συνάπτει εφήμερες σχέσεις για να έχει εμπειρίες και κατακτήσεις. Να του ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση...

Η στατιστική μου ως εξομολόγου, δείχνει πως οι περισσότεροι από αυτούς τους άνδρες μένουν μόνοι και άδειοι στη ζωή, έστω κι αν έχουν σύντροφο. Σύντροφο που της έχουν καταστρέψει τη ζωή προσφέροντάς της ημέρες χωρίς συναίσθημα, ρομαντισμό και δοτικότητα. Τις περισσότερες...και από μια, δυο ή και περισσότερες προδοσίες στο βιογραφικό της σχέσης τους.

Έχοντας γνωρίσει τόσα κορμιά στη ζωή σου, τι είναι αυτό που σου έχει απομείνει πια για να το δώσεις στην εκλεκτή της καρδιάς σου, αν μπορέσεις και την κρατήσεις; Νομίζεις πως όταν θα είστε μόνοι δεν θα περνάνε σαν ταινία στο μυαλό σου οι προηγούμενες σχέσεις, σταθερές και εφήμερες; Τα πρόσωπά τους θα μπορείς να τα σβήσεις τόσο εύκολα πατώντας το κουμπί της μνήμης και της ηδονής;



Σήμερα οι άνθρωποι όχι γάμο δεν μπορούν να κάνουν αλλά ούτε μια απλή σχέση δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε.

Νεκρώθηκε ο ρομαντισμός! Τηλεόραση, διαδίκτυο...όλα τη σάρκα προβάλουν και τις εφήμερες σχέσεις διαφημίζουν. Ψηφιακές εφαρμογές σύντομων γνωριμιών δημιουργούνται καθημερινά.

Καθημερινά δέχομαι και κακοποιημένες γυναίκες...με όλους τους τρόπους.

Η κοινωνία μας έμαθε το κορίτσι, τη γυναίκα να τη βλέπουμε ως σκεύος ηδονής.

Ποια ισότητα; Πόσες γυναίκες πιέζονται στον εργασιακό τους χώρο για να παραμείνουν ή να έχουν πιο ευνοϊκή μεταχείριση;

Χάσαμε τον ρομαντισμό και ασχήμυνε ο κόσμος.

Όχι την αγάπη αλλά ούτε τον έρωτα δε βρίσκουμε πλέον.

Ένα απέραντο κενό στη ζωή μας...ένα απέραντο μπέρδεμα.

Μετά έρχονται τα ψυχολογικά και μας αποτελειώνουν.

Μα όλα αυτά έχουν ως πηγή την αμαρτία. Φιληδονία, σαρκολατρεία, ματαιοδοξία, γαστριμαργία, εγωισμός...τα θέλω όλα για μένα.

Άντρας δε γίνεσαι έχοντας στο ενεργητικό σου 100 σχέσεις. Άντρας γίνεσαι όταν κρατάς τις ορμές σου μόνο για τον άνθρωπό σου. Άντρας είσαι όταν δεν απατάς τη σύντροφό σου. Άντρας είσαι όταν φροντίζεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου ώστε η ζωή της γυναίκας σου να είναι κάθε μέρα όλο και ομορφότερη.

Η οδηγία του Χριστού με το στόμα του Αποστόλου Παύλου είναι να θυσιάζεται ο άντρας για τη γυναίκα. Να έχει θυσιαστική αγάπη. (Πρὸς Ἐφεσίους, 5, 20-33)

Πόσο μα πόσο μακριά είμαστε σήμερα από αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου