Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ...ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ "ΞΕΡΑΘΕΙΣ"!

 



Δύο φίλοι επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τον Άγιο Παΐσιο. Ο ένας από αυτούς είχε μπλέξει σε άσχημα κυκλώματα κι έπαιρνε ναρκωτικά.
Μάλιστα είχε φυτέψει στο σπίτι του μια χασισιά, την οποία περιποιόταν σαν κόρη οφθαλμού για να οικονομείται από εκεί με χασίς.
Όταν τον είδε ο Γέροντας να μπαίνει στο προαύλιο του κελιού του, χωρίς άλλη κουβέντα, του λέει:
- Βρε λεβέντη, παίρνεις χασίς;
Ο νεαρός τα έχασε, καθώς για πρώτη φορά επισκεπτόταν το Γέροντα και ξαφνιάστηκε με την ερώτηση που του απηύθυνε. Διστακτικά και φοβισμένα απάντησε στο Γέροντα:
- Ναι.
Κι ο Άγιος Παΐσιος με πόνο και αγάπη τον συμβούλευσε:
- Βρε παιδάκι μου, πρέπει αμέσως να σταματήσεις τα ναρκωτικά, γιατί αλλιώς θα "ξεραθείς" κι εσύ μαζί με το δέντρο που έχεις σπίτι σου!


Ο νεαρός έμεινε άφωνος για λίγο. Μετά ο Γέροντας τον πήρε παράμερα και με το καλό τον νουθετούσε. Οι συμβουλές του έπιασαν τόπο και ο νεαρός έκοψε το χασίς με τις ευχές του Γέροντα και τη βοήθεια του Θεού.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η έκπληξη που τον περίμενε, όταν επέστρεψε στο σπίτι του και είδε τη χασισιά να έχει ξεραθεί!

(Από το βιβλίο ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ του ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, έκδοση του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου "Παναγία η φοβερά προστασία").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου