Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ιστορίες από τον Άθωνα!


 

 Σε μία μονή τού Αγίου Όρους έλαβε τό εξής γεγονός: Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, ο μοναχός πού έχει τή διακονία τού τραπεζάρη θά φύγει μέσα από τή Θεία Λειτουργία πιό νωρίς, γιά νά πάει νά ετοιμάσει τραπέζι γιά τούς Πατέρες.
Καί αυτός πού ζυμώνει θα φύγει να φουρνίσει το ψωμί... Φεύγουνε μέσα από τη Θεία Λειτουργία, αφού πρώτα πάρουν ευλογία από τον γέροντα, για να κάνουν τη διακονία αυτή.

Ο τραπεζάρης λοιπόν τής μονής, όταν ήρθε η ώρα να φύγει από τη Θεία Λειτουργία, ο σατανάς τόν ξεγέλασε και τού έβαλε τόν λογισμό: "θα φύγεις τώρα από εδώ και θα πάς να ετοιμάσεις το τραπέζι; Τί είναι αυτό το πράγμα; Είναι σωστό; Δεν κάθεσαι ακόμα λίγο; Και στο τέλος τρέχεις και το ετοιμάζεις..".



Τόν γέλασε λοιπόν ο διάβολος με αυτόν τον (δεξιό) λογισμό, οπότε ενώ πήγε και πήρε την ευλογία από τον ηγούμενο για να φύγει, αυτός στη συνέχεια πήγε προς την πόρτα, τρύπωσε κρυφά και κάθισε εκεί σε ένα στασίδι.

Λίγο πρίν το τέλος τής ακολουθίας, στο κοινωνικό, φεύγει τρέχοντας για την τράπεζα. Ανοίγει την πόρτα και βλέπει εμβρόντητος, το τραπέζι έτοιμο! Στο βάθος του τραπεζιού ήταν μια ωραιοτάτη μαυροφορεμένη κυρία που έβαζε το τελευταίο σερβίτσιο. Αυτός τρόμαξε!

- Μη τρομάζεις τού λέει η κυρία. Εφόσον δεν ήθελες να ετοιμάσεις για τους Πατέρες, ήρθα να το ετοιμάσω εγώ...
Έβαλε το τελευταίο σερβίτσιο και χάθηκε από μπροστά του! Ήταν η ίδια η Θεοτόκος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου