Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε το Λάβαρο της Επαναστάσεως.

ipodoxi labaro epanastaseon 66

 

Πειραιάς | Ιάσονας Ντικούλης


Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια έγινε σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 η υποδοχή της Ιεράς και Πανσέπτου Εικόνος της Παναγίας της Λαυριώτισσας και του ιστορικού Λαβάρου της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Η εικόνα της Παναγίας και το ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως του 1821, τα οποία έφτασαν στον στο Πειραιά με κανονική άδεια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου,  τοποθετήθηκαν στο μέσο του Ιερού Ναού ακριβώς δίπλα απ' τόν οικοδεσπότη και εορτάζοντα Άγιο Δημήτριο.

Οι πανηγυριζουσες κωδωνοκρουσίες επισφραγίσαν την έναρξη των Δημητρίων 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Την Ιερά Εικόνα την οποία μετέφερε στον εορτάζοντα Ναό ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Αρχιμανδρίτης κ. Ευσέβιος υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Μετά την υποδοχή τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στην συνέχεια η Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

Τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021 ξεκίνησαν σήμερα 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την 31 Οκτωβρίου, ημέρα που θα αναχωρήσει και η Ιερά Εικόνα για τον τόπο της.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά τελούνται στον Ιερό Ναό Θείες Λειτουργίες, Παρακλήσεις, Ιερές Αγρυπνίες, ειδικά αφιερώματα και πνευματικές ομιλίες.

Αξίζει να αναφερθούν τα αφιερώματα που θα γίνουν για α) τον μακαριστό Γέροντα Ανανία Κουστένη β) τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη γ) τον μακαριστό Γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά απ' τις 6.30 το πρωί ως τη 12:30 τη νύχτα μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου