Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Η εορτή των Θεοφανείων στον Ιερό μας Ναό.

Μέ κάθε λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, εορτάσθηκε στον Ναό μας η εορτή των Θεοφανείων, με την οποία ολοκληρώνεται και ο κύκλος του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Από νωρίς εκατοντάδες πιστοί ενορίτες μας βρέθηκαν τόσο στον χώρο του Ιερού Ναού όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, στην πλατεία και στον χώρο του κήπου πίσω από το Ιερό Βήμα, και συμμετείχαν με κατάνυξη και ευλάβεια των ιερών ακολουθιών του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού. 

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε επεξήγηση και θεολογική προσέγγιση της σημερινής ημέρας ενώ εξηγήθηκε και η αξία του Μεγάλου Αγιασμού, 


Η Ακολουθία ου Μεγάλου Αγιασμού έγινε εντός του Ιερού Ναού με λαμπρότητα ενώ οι ιερείς του Ναού μας αγίασαν όλους τους πιστούς οι οποίοι προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό ενώ δόθηκε σε όλους ο Μέγας Αγιασμός σε ειδικό φιαλίδιο που ειχε ετοιμασθεί από την Ενορία μας.

Η παρουσία των πιστών ενοριτών μας είναι μία απάντηση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Προϊστάμενος του Ναού μας, Πρωτοπρεσεβ. Δημήτριος Αρώνης, σε όλους εκείνους που τούτη την περίοδο προσβάλλουν και ειρωνεύονται τα άγια πρόσωπα του Χριστού μας και της Παναγίας.

Χρόνια πολλά με φώτιση από τον Φωτοδότη Κύριό μας. 

 











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου