Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Η Ανάσταση στην Ενορία μας.

 

Με κάθε λαμπρότητα, αλλά ταυτόχρονα και με κατάνυξη, εορτάστηκε το Άγιον Πάσχα και φέτος στην Ενορία μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και φέτος αντιπροσωπεία των νέων μας βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" προκειμένου να λάβει το ΑΓΙΟ ΦΩΣ που θα ερχόταν από τα Ιεροσόλυμα και να το μεταφέρει στην συνέχεια στον Ναό μας.

Στις 10.30 το βράδυ το ΑΓΙΟ ΦΩΣ έφθασε στον Ιερό Ναό μας, το οποίο μετέφερε ο προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Αρώνης. Έγινε σύντομη δέηση και στην συνέχεια εισοδεύθηκε εντός του Ιερού Ναού και τοποθετήθηκε σε διαμορφωμένο τραπάεζι.

Περί την ενδεκάτην εσπερινήν ώραν, άρχισε η ακολουθία της παννυχίδας στο τέλος της οποίας αναγνώσθηκε το Εγκύκλιο σημείωμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα και αμέσως ακούσθηκε το "Δεύτε λάβετε φως..." όπου οι πατέρες μετέδωσαν στους πιστούς το Άγιο Φως. 

 






Εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή οδηγηθήκαμε εκτός του Ιερού Ναού στον προαύλειο χώρο, όπου πλήθος πιστών είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Ναού και στους γύρω δρόμους και ξεκίνησε η τελετή της Αναστάσεως.

Μετά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ συνεχίσθηκε η ακολουθία του ¨Ορθρου κατά την διάρκεια του οποίου έγινε και η προσκύνησις του Ιερού Ευαγγελίου και κατόπιν η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία η οποία ολοκληρώθηκε στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα και συμμετείχαν σε αυτήν περισσότεροι από 500 πιστοί.






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου